Hakhoning
-
- Berichten:18
- Lid geworden op:za 22 okt 2016, 17:16
- Imker sinds:nog niet
- Aantal volken:0
- Contacteer:
De hakhoning is al een eeuwenoud recept. Van oorsprong werd het door monniken gemaakt in een abdij in Frankrijk.
Bij deze abdij hielden de monniken bijen en van de honing werd hakhoning gemaakt en die staat ook bekend als ‘Vogezenbrokken’.
In 1847 kwam het recept van de hakhoning in handen van de familie ‘van Erp’ in België. Door aangetrouwde familie van deze Belgische familie, kwam de hakhoning/Vogezenbrokken in Nederland terecht.
Weet iemand het exacte recept?
op internet is hier niet veel over te vinden
Bij deze abdij hielden de monniken bijen en van de honing werd hakhoning gemaakt en die staat ook bekend als ‘Vogezenbrokken’.
In 1847 kwam het recept van de hakhoning in handen van de familie ‘van Erp’ in België. Door aangetrouwde familie van deze Belgische familie, kwam de hakhoning/Vogezenbrokken in Nederland terecht.
Weet iemand het exacte recept?
op internet is hier niet veel over te vinden
pluk de dag
Marco Mattheijer
0627091949
Marco Mattheijer
0627091949
-
- Berichten:40
- Lid geworden op:ma 19 sep 2016, 02:52
- Imker sinds:2016
- Aantal volken:2
- Bijenras(sen):Carnica
- Contacteer:
Re: Hakhoning
In Twello staat er elke vrijdag een kraam met hakhoning.
- Jelte Pieter Dijkstra
- Berichten:5028
- Lid geworden op:ma 19 feb 2001, 00:00
- Imker sinds:1998
- Aantal volken:0
- Bijenras(sen):baastaard (mijn lievelingsbij), ca, bu
- Locatie:Belgie
- Contacteer:
Re: Hakhoning
Om eerlijk te zijn, ik had er nog nooit van gehoord. Wel eens leuk om te horen wat het is.
De honing wordt dat ook gedroogd om tot brokken te komen?
vr. gr.
De honing wordt dat ook gedroogd om tot brokken te komen?
vr. gr.
JP
-
- Berichten:144
- Lid geworden op:do 27 aug 2015, 16:07
- Imker sinds:2008
- Bijenras(sen):Buckfast
- Locatie:De Gelderse Vallei
- Contacteer:
Re: Hakhoning
Ik heb pas ergens op een beurs een keer de achterkant van de verpakking gelezen, ik geloof 10% honing en voor de rest het grootste gedeelte suiker. Het zal vast lekker zijn maar ik vind de benaming honing een beetje misleidend.
- Jelte Pieter Dijkstra
- Berichten:5028
- Lid geworden op:ma 19 feb 2001, 00:00
- Imker sinds:1998
- Aantal volken:0
- Bijenras(sen):baastaard (mijn lievelingsbij), ca, bu
- Locatie:Belgie
- Contacteer:
-
- Berichten:3493
- Lid geworden op:za 30 mar 2013, 10:49
- Imker sinds:1965
- Aantal volken:30
- Bijenras(sen):Westerwolds landras
- Contacteer:
Re: Hakhoning
Als je kandijsuiker kunt maken lukt het je ook om hakhoning te maken.
Op jaarmarkten ruik je het kraampje met hoekige stukken hakhoning ,
afgehakt van een harde borstplaat, al op afstand vanwege de zoetige eucalyptus-honinglucht.
De kleur is die van vroege zomerhoning. Vooral voor de luchtwegen bestemd.
Er waren ooit voor hetzelfde doel en met dezelfde kandijhardheid ook borstsuikerklonten
en borstplaatjes te koop. In januari 2016 en 2005 is er in het forum vraag naar geweest.
Je vindt dat via de zoekfunctie met trefwoorden zoals borstsuiker en borstplaat. Zj.
Op jaarmarkten ruik je het kraampje met hoekige stukken hakhoning ,
afgehakt van een harde borstplaat, al op afstand vanwege de zoetige eucalyptus-honinglucht.
De kleur is die van vroege zomerhoning. Vooral voor de luchtwegen bestemd.
Er waren ooit voor hetzelfde doel en met dezelfde kandijhardheid ook borstsuikerklonten
en borstplaatjes te koop. In januari 2016 en 2005 is er in het forum vraag naar geweest.
Je vindt dat via de zoekfunctie met trefwoorden zoals borstsuiker en borstplaat. Zj.
-
- Berichten:1808
- Lid geworden op:wo 02 apr 2014, 22:52
- Imker sinds:2004
- Aantal volken:12
- Bijenras(sen):Buckfast.
- Locatie:Weert, Midden-Limburg.
- Contacteer:
Re: Hakhoning
Maar,,,,, hoe maak je "hakhoning"?
Oververzadigde suikeroplossing maken met honing en laten kristaliseren?
Uitgieten op een bakplaat en in oven op 90 graden laten "opdrogen"?
Oververzadigde suikeroplossing maken met honing en laten kristaliseren?
Uitgieten op een bakplaat en in oven op 90 graden laten "opdrogen"?
-
- Berichten:1
- Lid geworden op:do 11 mar 2021, 23:03
- Imker sinds:niet
- Aantal volken:0
- Bijenras(sen):nee imkerij 't Sand daar maak ik snoep
- Contacteer:
Re: Hakhoning
Beste Lezers.
Ik maak sinds enkele maanden zelf hakhoning en ben op zoek naar Imkers die het leuk vinden om samen te werken. het lijkt mij leuk om van uw honing Hakhoning te maken die u dan lokaal kunt verkopen als extra product naast uw eigen honing producten. heeft u hier intresse in dan kom ik graag met u in contact. voor meer informatie zie mijn website https://www.hakhoning.shop/
Ik maak sinds enkele maanden zelf hakhoning en ben op zoek naar Imkers die het leuk vinden om samen te werken. het lijkt mij leuk om van uw honing Hakhoning te maken die u dan lokaal kunt verkopen als extra product naast uw eigen honing producten. heeft u hier intresse in dan kom ik graag met u in contact. voor meer informatie zie mijn website https://www.hakhoning.shop/
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten