Ook ik heb jaarlijks (meestal) veel honing van paardebloemen die ook hard als beton wordt. Kun je me uw werkwijze om de honing te bewerken tot cremehoning uitleggen? je mag dat ook in een PB als je dat liever doet.Ruinerweg schreef:Ik roer de paardebloemhoning altijd tot créme honing, vaak zit er wat wilg doorheen en is de kleur lichtgeelachtig met een groene
tint. Ik vind het een heerlijke honing en velen met mij, want ik ben er altijd snel vanaf. Hij is inderdaad heel grof kristalliserend en vraagt om behandeling.
De honing wordt anders hard als beton in de pot, ik heb wel eens een pot stuk gemaakt en de honing geraspt!
Ik heb een aantal klanten die de honing speciaal gebruiken i.v.m. allergieën van voorjaarsbloemen.
En de naam stinkhoning ken ik niet, het is gewoon een kwestie van smaak!
Groet,
roel http://www.ruinerimkers.nl
Vriendelijke groeten
Primus