Pepers en Paprika

Over het voedsel van bijen en hommels en hun rol bij de bestuiving in natuur en cultuur.

Moderator:maartenkleijne

Gebruikersavatar
Oude Essink
Erelid
Berichten:3562
Lid geworden op:za 18 nov 2000, 00:00
Locatie:Nederland
Contacteer:
Pepers en Paprika

Bericht door Oude Essink » za 25 mei 2002, 12:13

Pepers en Paprika

De Spaanse Peper (ook rode-, groene-, gele peper genoemd) en de van oorspong in Hongarije gekweekte zoetere variant, de Paprika, heet officieel Capsicum Annuum en behoort tot de Nachtschadenfamilie waartoe, onder de groenten, ook de Tomaat en de Aardappel behoren.

Een algemene eigenschap van deze familie is, dat bij zelfbestuiving de vruchtzetting onvolledig blijft: de eigen pollenkorrel groeit weliswaar de stuifmeelbuis in, maar komt daarin vaak om; dit is een groeistoornis die tot gebrekkige bevruchting leidt en daardoor tot gebrekkige uitgroei van de vrucht. Kromme pepers met te weinig pitten en ingedeukte paprika's met dun vlees zijn hiervan het gevolg. De vruchtzetting kan zelfs zo gebrekkig zijn, dat de vrucht voortijdig knikkergroot afvalt; het probleem van de z.g."knoopjes'

Gebruikersavatar
maartenkleijne
Moderator
Berichten:3582
Lid geworden op:di 21 nov 2000, 00:00
Imker sinds:1974
Aantal volken:3
Bijenras(sen):bastaard
Locatie:hilversum
Contacteer:

Re: Pepers en Paprika

Bericht door maartenkleijne » za 25 mei 2002, 13:26

Hennie dit is zeer waardevolle informatie. Ik weet dat je meer ervaring hebt met bestuivingsvolken, dus voel je geroepen die ook te Forum te stellen!!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 18 gasten