Rozen

Over het voedsel van bijen en hommels en hun rol bij de bestuiving in natuur en cultuur.

Moderator: maartenkleijne

amja
Berichten: 120
Lid geworden op: di 16 okt 2007, 19:16
Locatie: Nederland
Contacteer:

Re: Rozen

Bericht door amja » zo 14 nov 2010, 13:35

Rozensiroop

Pluk vier handen vol met onbespoten blaadjes van de roos. Haal de witte uiteindjes van de bloemblaadjes af.
Doe de blaadjes in een pan en giet er 1 liter kokend water over. Laat dit 24 uur staan en zeef dan door een neteldoek. Vang het aftreksel op.
Doe 400 gram geleisuiker bij 1 liter rozenblaadjesaftreksel en 100 gram honing. Kook even op en doe de siroop in glazen flesjes.
Na opening is de siroop niet lang houdbaar, daarom kun je na het afkoelen de siroop ook in ijsblokbakjes invriezen.
Giet over het ijsblokje droge witte wijn en je hebt ook nog een lekker drankje.
Siroop is heerlijk bij dessers en over vlees. :be9:

Groetjes Amja

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 27 gasten