Propolis in alcohol

Over producten voor bijen (suiker) en van bijen (was/honing/stuifmeel/propolis enz.), recepten, en over de therapeutische mogelijkheden van deze produkten.
Frans Klein Breteler
Berichten:68
Lid geworden op:wo 20 aug 2003, 08:40
Locatie:Netherlands
Contacteer:
Propolis in alcohol

Bericht door Frans Klein Breteler » di 23 mar 2004, 09:59

Bbeste mede-imkers,

Ik heb gisteren propolis gemengt met alcohol (96%). Ik heb 2 eetlepels propolis met 100 ml alcohol van 96% vermengt. Is deze verhouding goed?

Nu las ik dat het enkele dagen moest oplossen (een paar keer daags schudden?), hoe lang moet het staan voordat het voor gebruik geschikt is en moet het dan ook nog door een koffiefilter om het bruine residu eruit te filteren?

Als laatste vraag heb ik wat ik er voor kan vragen als ik het zou verkopen? Iemand heeft mij gevraagt of ik haar wat wou leveren, vandaar.


Met vriendelijke groet uit Delden,

Frans Klein Breteler

Gebruikersavatar
wilde
Berichten:1641
Lid geworden op:do 03 okt 2002, 23:16
Imker sinds:1980
Aantal volken:15
Bijenras(sen):Bastaard
Locatie:Koudekerke
Contacteer:

Re: Propolis in alcohol

Bericht door wilde » di 23 mar 2004, 19:25

Frans, de antwoorden op je vragen vind je merendeels op:

http://www.bijenhouden.nl/forum/topic.a ... IC_ID=2612

De prijs van de alcohol bepaalt eigenlijk de prijs van de tinctuur.
Bij het zeven verdampt er ook nog heel wat.
Ik vraag voor een flesje van 30ml. 5 euro. Dat is een redelijke prijs, maar je wordt er niet rijk van. Naast de alcohol maak je ook kosten voor flesjes, druppelaars (oliedruppelaars!) en etiketten.

Groetend, Albert

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten