Bijengif

Over producten voor bijen (suiker) en van bijen (was/honing/stuifmeel/propolis enz.), recepten, en over de therapeutische mogelijkheden van deze produkten.
G,A3.
Berichten: 233
Lid geworden op: zo 30 okt 2016, 15:28
Imker sinds: 1980
Aantal volken: 7
Bijenras(sen): mellifera
Locatie: omg Middelburg
Contacteer:

Re: Bijengif

Bericht door G,A3. » zo 31 mei 2020, 22:50

Bijengif tegen artherosclerose, ect.
https://translate.googleusercontent.com ... eAlVZT0_pQ

G,A3.
Berichten: 233
Lid geworden op: zo 30 okt 2016, 15:28
Imker sinds: 1980
Aantal volken: 7
Bijenras(sen): mellifera
Locatie: omg Middelburg
Contacteer:

Re: Bijengif

Bericht door G,A3. » vr 03 sep 2021, 23:01

Bijengif: een actueel overzicht van zijn bioactieve moleculen en zijn gezondheidstoepassingen.

https://translate.google.nl/translate?h ... ch&pto=aue

G,A3.
Berichten: 233
Lid geworden op: zo 30 okt 2016, 15:28
Imker sinds: 1980
Aantal volken: 7
Bijenras(sen): mellifera
Locatie: omg Middelburg
Contacteer:

Re: Bijengif

Bericht door G,A3. » zo 10 okt 2021, 23:15

Bijengiffosfolipase A2 verbetert atherosclerose door regulerende T-cellen te moduleren

Citatie exporteren
Abstract
Atherosclerose is een chronische ontstekingsziekte veroorzaakt door lipiden en kalkhoudende ophopingen in de vaatwand als gevolg van een ontstekingsreactie. Recente rapporten hebben aangetoond dat regulerende T (Treg) cellen een belangrijke rol spelen als een nieuwe behandeling voor atherosclerose. Deze studie suggereert dat bijengif fosfolipase A2 (bvPLA2) een potentieel therapeutisch middel kan zijn bij atherosclerose door Treg-cellen te induceren. We onderzochten de effecten van bvPLA2 op atherosclerose met behulp van Apoe-/- en Apoe-/-/Foxp3DTR Muizen. In deze studie verhoogde bvPLA2 Treg-cellen, gevolgd door een afname van lipideaccumulatie in de aorta en aortaklep en de vorming van schuimcellen. Belangrijk is dat het effect van bvPLA2 afhankelijk bleek te zijn van Treg-cellen. Deze studie suggereert dat bvPLA2 een potentieel therapeutisch middel voor atherosclerose kan zijn.
Zoekwoorden: bijengif; fosfolipase A2; PLA2; atherosclerose; Tregs
1. Inleiding
Atherosclerose is een chronische ontstekingsziekte die hart- en vaatziekten veroorzaakt. Lipide accumulatie, een belangrijke oorzaak van ziekte, komt voor in de arteriële wanden en veroorzaakt de vernauwing van bloedvaten door bloedstolsels te produceren. De belangrijkste risicofactoren van deze ziekte zijn roken, obesitas, hypercholesterolemie, hypertensie en diabetes. Het is algemeen aanvaard dat atherosclerose gerelateerd is aan het aangeboren en adaptieve immuunsysteem. In het bijzonder zijn T-cellen en macrofagen betrokken bij de ontwikkeling van atherosclerose. Atherosclerose wordt uiteindelijk veroorzaakt door de interactie tussen endotheelcellen, macrofagen, gladde spiercellen en lymfocyten, die sterk geassocieerd zijn met met lipiden beladen macrofaagschuimcellen en pro-inflammatoire T-celfactoren [1,2,3,4].
Er is gemeld dat uitgescheiden fosfolipase A2 (sPLA2) een disulfiderijke Ca is2+-vereisend enzym dat lysofosfolipideproducten vrijgeeft door de sn-2 esterbindingshydrolyse van glycerofosfolipiden te katalyseren. Bovendien bindt sPLA2 zich aan een specifieke membraanreceptor om te fungeren als een ligand om cellulaire signalering onafhankelijk van enzymatische activiteit te induceren [5,6].
Volgens eerdere rapporten is groep III PLA2 betrokken bij de vorming van schuimcellen in macrofagen. De vorming van schuimcellen wordt geactiveerd wanneer monocyt-afgeleide macrofagen zich ophopen in de atherosclerotische laesieplaats of arteriële wand waar lipiden worden afgezet. Deze van monocyten afgeleide macrofagen nemen geoxideerd lipoproteïne met lage dichtheid (oxLDL) op via een aaseterreceptor. Bovendien veroorzaken schuimcellen een ontstekingsreactie in de arteriële wand en is bekend dat ze een belangrijk onderdeel zijn van de vorming van atherosclerotische plaque [7].
CD4 Foxp3 regulerende T (Treg) cellen worden onderzocht als een alternatieve methode om schuimcellen te verminderen, en ze zijn belangrijke factoren in atherosclerose [8]. Bovendien handhaven ze immunologische homeostase door de afscheiding van immunosuppressieve cytokines en kunnen ze een potentieel therapeutisch effect hebben op atherosclerose [9,10,11,12,13]. Het belang van Treg-cellen is al bij verschillende ziekten geïdentificeerd.++
Eerder toonden we het effect aan van bijengif fosfolipase A2 (bvPLA2), een belangrijke actieve verbinding die de generatie van Treg-cellen regelt, bij verschillende immuungerelateerde ziekten zoals astma, nierziekte, atopische dermatitis en de ziekte van Alzheimer [14,15,16,17,18]. Veel van de biologische effecten van PLA2's zijn afhankelijk van hun katalytische activiteit [19]. Er is ook voorgesteld dat bvPLA2 de expressie van prostaglandine E2 (PGE2) verhoogt, dat vervolgens bindt aan de EP2-receptor in naïeve T-helpercellen. Bovendien induceert het differentiatie in Treg-cellen [20].
Hier veronderstelden we dat bvPLA2 het risico op atherosclerose veroorzaakt door lipideaccumulatie kan verminderen en de transformatie van macrofagen in schuimcellen door Treg-cellen kan onderdrukken. In deze studie bevestigden we een vermindering van lipideaccumulatie en schuimcelvorming door behandeling met bvPLA2. Bovendien suggereren we dat bvPLA2 een belangrijk therapeutisch middel kan zijn om aderverkalking te verminderen.

https://doi.org/10.3390/toxins12100609

G,A3.
Berichten: 233
Lid geworden op: zo 30 okt 2016, 15:28
Imker sinds: 1980
Aantal volken: 7
Bijenras(sen): mellifera
Locatie: omg Middelburg
Contacteer:

Re: Bijengif

Bericht door G,A3. » ma 11 okt 2021, 22:31

Voor diegene die problemen met traplopen heeft/krijgt kan apitherapy met bijengif mogelijk de oplossing zijn, zie bovenstaand artikel.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten