Hete was
Geplaatst: vr 06 feb 2015, 09:53
Ik heb wat oude kaarsen omgesmolten. Ze waren te veel verkleurd en niet meer geschikt voor de verkoop.
Natuurlijk was ik tegelijkertijd met wat anders bezig en ben de was vergeten.
Omdat het nog nooit fout gegaan is, zet ik een pan op een electrisch kookplaatje beetje water erin en smelten met die hap.
Zogauw het water onderin gaat koken draai ik de temperatuur naar beneden en laat ik de was langzaam smelten. Voorwaarde is wel dat je regelmatig de pan in de gaten houdt.
Nou gisteren dus niet, en toen ik er aan dacht werden de prijskaartjes en lonten gefrituurd. Hete was dus. Gelukkig nog geen brand.
De 'gefrituurde' was (minstens 3 kg.) is een beetje anders dan normale was. Hij voelt anders aan en is bijna wit van kleur.
Kan ik hier nog wat mee? Mixen met goede was en gebruiken voor kunstraad misschien? Of is het einde oefening...
Groet, Han
Natuurlijk was ik tegelijkertijd met wat anders bezig en ben de was vergeten.
Omdat het nog nooit fout gegaan is, zet ik een pan op een electrisch kookplaatje beetje water erin en smelten met die hap.
Zogauw het water onderin gaat koken draai ik de temperatuur naar beneden en laat ik de was langzaam smelten. Voorwaarde is wel dat je regelmatig de pan in de gaten houdt.
Nou gisteren dus niet, en toen ik er aan dacht werden de prijskaartjes en lonten gefrituurd. Hete was dus. Gelukkig nog geen brand.
De 'gefrituurde' was (minstens 3 kg.) is een beetje anders dan normale was. Hij voelt anders aan en is bijna wit van kleur.
Kan ik hier nog wat mee? Mixen met goede was en gebruiken voor kunstraad misschien? Of is het einde oefening...
Groet, Han