Honinglikeur

Over producten voor bijen (suiker) en van bijen (was/honing/stuifmeel/propolis enz.), recepten, en over de therapeutische mogelijkheden van deze produkten.
amja
Berichten:120
Lid geworden op:di 16 okt 2007, 19:16
Locatie:Nederland
Contacteer:
Honinglikeur

Bericht door amja » vr 08 feb 2008, 20:25

Wie kan mij helpen aan goede en lekkere recepten van honinglikeur eventueel met bijvoeging van vruchten of kruiden.
Als het maar lekker is met toevoeging van eigen honing.

Al een koffielikeur met honing geprobeert en hij is heerlijk, als voorafje of bij de koffie op zondag, heerlijk.

Amja

de vos roger
Berichten:1783
Lid geworden op:wo 07 sep 2005, 13:08
Locatie:Belgie -Oost-Vlaanderen
Contacteer:

Re: Honinglikeur

Bericht door de vos roger » vr 08 feb 2008, 22:07

ff. dit proberen,lijkt mij niet onaardig.[;)]
http://www.baseneelco.nl/modules.php?na ... cle&sid=22

roger

amja
Berichten:120
Lid geworden op:di 16 okt 2007, 19:16
Locatie:Nederland
Contacteer:

Re: Honinglikeur

Bericht door amja » zo 04 mei 2008, 18:41

Natuurlijk krijg je het recept, de likeur smaakt heerlijk,[:)] hij smaakt wel een beetje naar honingdropjes maar dan anders en pittiger.


Droplikeur (32 AV%)

Benodigdheden

Ingrediënten voor 1 liter likeur:
30 gram dubbelzoute drop
4 gram anijszaad
10 gram zoethout
2 gram paradijszaad
200 gram honing
1000 ml alcohol van 40 AV%
140 ml water


Bereiding:

Knip de drop in kleine stukken met een zijkniptang. Breng het water aan de kook en los de drop hier in op. Doe het dropwater in een weckfles van 1,5 tot 2 liter en voeg de fijngemaakte (vijzel) ingrediënten (anijszaad, zoethout en paradijszaad) toe. Als u niet over paradijszaad beschikt kunt u dit door zwarte peper vervangen.
Als alles is afgekoeld (samen met de alcohol 12 uur laten staan) voegt u de alcohol aan de weckfles toe. De weckfles zet u 14 dagen afgesloten weg op kamertemperatuur.
Hierna filtreert u de inhoud door een doek. De likeur die u nu heeft is zwart van kleur doch niet helder. Als u de inhoud vervolgens met ontkleurende kool door een melittafilter filtreert verkrijgt u een bruine likeur waaraan u nog 200 g honing toevoegt welke u door schudden oplost.

Imkers met een hoge bloeddruk moeten hier niet te veel ineens van drinken, maarja imkers zijn toch allemaal goed gezond met al die honingprodukten.[;)]

Ik zal Tinus wel eens uitnodigen om te proeven, kan hij ook laten weten of het lekker is.

Amja

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten