Wet dieren(welzijn)

Deze rubriek is bestemd voor berichten, die niet in de andere rubrieken passen.
jjmvaningen
Berichten: 1039
Lid geworden op: zo 20 apr 2003, 17:26
Imker sinds: 1998
Aantal volken: 10
Bijenras(sen): bastaard
Locatie: Doetinchem, Achterhoek
Contacteer:

Wet dieren(welzijn)

Bericht door jjmvaningen » ma 07 jun 2021, 13:05

""Wet van 19 mei 2011, houdende een integraal kader voor regels over gehouden dieren en daaraan gerelateerde onderwerpen (Wet dieren).""

De vraag is natuurlijk ook wat deze wet (en de drie amendementen) voor een consequenties heeft voor het (hobymatig) bijenhouden?

Zeker als je ook kijkt naar Artikel 1.3 (Intrinsieke waarde).

""1.De intrinsieke waarde van het dier wordt erkend.

2. Onder erkenning van de intrinsieke waarde als bedoeld in het eerste lid wordt verstaan erkenning van de eigen waarde van dieren, zijnde wezens met gevoel. Bij het stellen van regels bij of krachtens deze wet, en het nemen van op die regels gebaseerde besluiten, wordt ten volle rekening gehouden met de gevolgen die deze regels of besluiten hebben voor deze intrinsieke waarde van het dier, onverminderd andere gerechtvaardigde belangen. Daarbij wordt er in elk geval in voorzien dat de inbreuk op de integriteit of het welzijn van dieren, verder dan redelijkerwijs noodzakelijk, wordt voorkomen en dat de zorg die de dieren redelijkerwijs behoeven is verzekerd.

3. Voor de toepassing van het tweede lid wordt tot de zorg die dieren redelijkerwijs behoeven in elk geval gerekend dat dieren zijn gevrijwaard van:
a.dorst, honger en onjuiste voeding;
b.fysiek en fysiologisch ongerief;
c.pijn, verwonding en ziektes;
d.angst en chronische stress;
e.beperking van hun natuurlijk gedrag;""""

Het zou zo kunnen dat zwermenverhindering niet meer mag, doppen breken niet meer mag, reizen nietmeer mag honingwinning niet mag, overwinteren op suiker niet mag, en noem maar op.

Wie het weet mag het zeggen.

groet, jacques

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten