Mede maken.

Recepten uit verschillende landen
die gebruik maken van honing.
Jaap v.Popering
Berichten: 5285
Lid geworden op: vr 05 jan 2007, 14:22
Imker sinds: 1960
Aantal volken: 50
Bijenras(sen): bastaard
Locatie: St-Annaland
Contacteer:

Re: Mede maken.

Bericht door Jaap v.Popering » zo 06 sep 2020, 09:12

rdeimker schreef:
zo 06 sep 2020, 08:51
s. Het doel was bubbels te krijgen, maar dat lijkt moeilijk.
Bij bier doe je dat door bij het bottelen wat suiker toe te voegen .

gerard.b.w.vos
Berichten: 770
Lid geworden op: wo 16 jan 2002, 13:17
Contacteer:

Re: Mede maken.

Bericht door gerard.b.w.vos » zo 06 sep 2020, 11:50

Om een mousserende mede succesvol te maken zal je deze toch ook eerst moeten laten gisten en na de eerste wilde gisting de fles afvullen.
Dan de fles op een koele plek plaatsen en ca drie week laten staan.
Dan beslist overhevel om oude/dode gisten te verwijderen.
Weer bijvullen tot in de hals en afsluiten met een waterslot.
Na 6 maanden overhevelen en daaraan toevoegen 60 gram honing per 5 liter, opgelost in gekookt water wanneer dat is afgekoeld.
Goed mengen.
Daarna bottelen in sterke (champagne)flessen en de kurk goed afsluiten met touwtje of ijzerdraadje als bij champagne.
Een hoger alcoholgehalte dan 14 - 15% zal niet bereikt worden.

Proost alvast :whistle:
http://www.bitsandbees.nl Bijna alles over bijen.
Bijen, monitor van ons milieu!

Gebruikersavatar
Fish
Berichten: 514
Lid geworden op: wo 30 mar 2016, 19:03
Imker sinds: 2014
Aantal volken: 14
Bijenras(sen): Bastaard/Carnica
Contacteer:

Re: Mede maken.

Bericht door Fish » ma 07 sep 2020, 08:30

Inderdaad wel even opletten dat je gist niet dood is door een hoog alcohol percentage, anders ben je alleen aan het nazoeten en komt er geen druk op de fles.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten