Pagina 1 van 1

Honing-whiskylikeur

Geplaatst: za 06 apr 2013, 20:40
door Bart de Coo
In welke verhoudingen moet je honing en whisky mengen voor een mooie likeur?

Ik was in oktober in Engeland. Op de veerboot terug naar huis liet ik mij een fles Drambuie (Spreek uit drem-bjoe-wie) aansmeren met heidehoning. Ik vond het heerlijk. Gelukkig vond ik onlangs bij de plaatselijke slijter precies dezelfde fles, maar dan veel duurder natuurlijk. Toen dacht ik, dat kan ik ook. Ik bulk van de heidehoning en een goedkope whisky scoren we in Duitsland.

Nou, zei een maat van mij, neem geen goedkope whisky, maar een single malt van vijf jaar oud. Die mag geen single malt heten, begreep ik, omdat die minstens tien jaar oud moeten zijn. Dat zal wel. Maar om de whisky gaat het nu even niet. Daar komen wij wel uit.

Het gaat mij dus om de verhouding. Hoeveel heidehoning en hoeveel whisky voor een mooie likeur? Iemand? Is Tinus Kolsters misschien online?

Groet,

Bart

Re: Honing-whiskylikeur

Geplaatst: za 06 apr 2013, 21:43
door Ruinerweg
Bart,

Ik heb eens een proefje gedaan toen ik snotverkouden was. Een flinke theelepel in een glas whiskey, was goed weg te
krijgen. Ik heb het idee dat wanneer het is opgelost en een een paar weken heeft kunnen staan de smaak er nog beter op wordt.
Ik ga het vanavond nog eens proberen met wat meer HEIDEHONING!

Succes!

Groeten,

Roel

Re: Honing-whiskylikeur

Geplaatst: za 06 apr 2013, 21:50
door willem
Bart de Coo schreef:In welke verhoudingen moet je honing en whisky mengen voor een mooie likeur?
Have a look here : http://plazilla.com/drambuie-likeur-maken

Re: Honing-whiskylikeur

Geplaatst: za 06 apr 2013, 21:57
door KJvS
Holy crap! Vanavond al twee topics van imkers die aan de drank willen gaan. Komt dit door het late voorjaar? :D

Re: Honing-whiskylikeur

Geplaatst: za 06 apr 2013, 22:04
door Bart de Coo
Roel,

Het advies van Tinus Kolsters is ook altijd, honing met sterke drank mengen zeker drie maanden laten liggen.

Willem,

Maar dat is een gave site! Bedankt! Met sniaasappelschil en korianderzaad en filteren. Zeer zeker proberen! Als ik eraan denk, dan meld ik hier het eindresultaat. Merk op dat iemand al eens vond dat ik door de yoghurt met heidehoning geraspte citroenschil moest doen. Was jij dat niet Willem? Ik ben het vergeten. Citrusvrucht en heidehoning lijkt een gelukkige combinatie te zijn in elk geval.

Er schiet mij opeens te binnen dat door Hoegaarden ook sinaasappelschil en koriander gaat.

Kjvs,

Dat zal het zijn. Ik denk dat je dat zeer juist hebt ingezien :roll:

Groet,

Bart

Re: Honing-whiskylikeur

Geplaatst: za 06 apr 2013, 22:06
door Ruinerweg
Nou, zeg dat wel!
Wij hebben vandaag de hele middag met de kraam van onze vereniging op de Brink in Ruinen gestaan bij een evement bij een temperatuur van 4 graden en een ijzige wind!

Als er een fles Dram-nog-wat had gestaan, dan was er een flinke deuk in gedronken toe we thuis waren!
En indien ons honingbier dat we onlangs met het brouwgilde http://www.dewortketel.nl genoeg had kunnen rusten hadden we dat als toetje genomen!

Proost!

Groet,

Roel

http://www.ruinerimkers.nl

Re: Honing-whiskylikeur

Geplaatst: za 06 apr 2013, 22:18
door FerryB
Dat ga ik zeker maken dit jaar geweldig.
Ga ik mijn eigen drankwinkeltje beginnen ;-)

Re: Honing-whiskylikeur

Geplaatst: za 06 apr 2013, 22:53
door buzzer
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren geleden op Tenerife dronken we ron-miel, ook een combi van rum met honing. Verkrijgbaar in diverse alcoholpercentages. Het koste me bij de douane wat uitleggen want die stonden zich al rijk te rekenen n.a.v. de eerste fles met 43%. De meeste soorten zitten rond de 20% alc. Een gemiddelde werd berekend en gelukkig lekte de laatste fles een beetje zodat de douanier afhaakte met sticky fingers.... :D Gelukkig de flessen per stuk in een plastic zak dus geen schade.

Re: Honing-whiskylikeur

Geplaatst: zo 07 apr 2013, 09:56
door m.kolsters.
Als je wat ook wil mengen met honing moet je de vruchten eerst een paar weken in honing doen dan proeven en dan likeur maken.
Nu komt de tijd dat je dennen likeur moet opzetten ( als het weer het toe laat ) half mei pluk je de dennen appels van
fijnspar 13 in een liter doe deze op alcohol 35% en laat deze 3 maanden staan doe het filteren en aan passen met honing.
Als je in het najaar verkouden bent neem dan een slok goed gorgelen en door slikken morgen beter, heb je lucht weg probleem dan het zelfde.
Whisky moet ik niet ga hem dan ook niet maken Bart.