Desert: verse vijgen in sfafraanhoning
Geplaatst: vr 13 sep 2013, 18:25
Het wordt weer eens tijd dat deze rubriek wordt gevuld.
Vanavond wordt in Huize Dijkstra geserveerd: verse vijgen in saffraanhoning.
Ik kreeg van mijn lieve buurvrouw een zakje vol rijpe vijgen uit de tuin van haar broer. Heerlijk!! Ik ben dol op vijgen.
Ze was nog niet deur uit of ik had de potten al op het vuur. Zo maak je het:
Een eetlepel boter (ik gebruik magarine; gebruik nooit geen bakboter) smelten in steelpannetje.
Drie dikke eetlepes eigen lindehoning erbij en twee mespunten safraanpoeder (heb ik in overvloed). Vervolgens met een garde de boel goed helder kloppen en lichtjes laten opwarmen. De saus is klaar en een prachtige mooie goudgele kleur.
Week een plukje saffraandraadjes in een beker met een bodempje water.
Was de vijgern en zet ze rechtop in een pannetje. giet de saus erover en laat het een half uurtje trekken.
Voor eten 10 min koken. Dan laten afkoelen tot dat de vijgen lauw zijn.
Serveer vijg op een schaaltje met saus en wat draadjes safraan op de vijg.
gr.
Vanavond wordt in Huize Dijkstra geserveerd: verse vijgen in saffraanhoning.
Ik kreeg van mijn lieve buurvrouw een zakje vol rijpe vijgen uit de tuin van haar broer. Heerlijk!! Ik ben dol op vijgen.
Ze was nog niet deur uit of ik had de potten al op het vuur. Zo maak je het:
Een eetlepel boter (ik gebruik magarine; gebruik nooit geen bakboter) smelten in steelpannetje.
Drie dikke eetlepes eigen lindehoning erbij en twee mespunten safraanpoeder (heb ik in overvloed). Vervolgens met een garde de boel goed helder kloppen en lichtjes laten opwarmen. De saus is klaar en een prachtige mooie goudgele kleur.
Week een plukje saffraandraadjes in een beker met een bodempje water.
Was de vijgern en zet ze rechtop in een pannetje. giet de saus erover en laat het een half uurtje trekken.
Voor eten 10 min koken. Dan laten afkoelen tot dat de vijgen lauw zijn.
Serveer vijg op een schaaltje met saus en wat draadjes safraan op de vijg.
gr.