Pagina 3 van 3

Re: Taxus bes en honing.

Geplaatst: vr 05 sep 2014, 16:49
door m.kolsters.
Nu bijna een jaar later :D taxus mede.
Na gisteren wat honingbier te hebben gedronken, ook een paar borrels taxus bes meden geproefd.
En nu een dag later ben ik nog heerlijk fit.
De taxus mede is overheerlijk en smaakt naar meer. :violin: :violin:

Re: Taxus bes en honing.

Geplaatst: vr 05 sep 2014, 19:12
door ndj
Het hout van de Taxus werd/wordt gebruikt voor het maken van bogen. D\e pitten van de bes werd pijlgif van gemaakt.
Ik vermoed, dat dit gedaan werd zonder de pit te koken. Malen dus.
Taxus is zeer giftig. een paard gaat omver.

Ongekookte vlier is heel goed, als je van onderen een beetje verstopt bent. Je schijt als een reiger, na wat bessen. Gekookt met suiker of honing, krijg je heerlijke jam of gelei.

Taxus durf ik niet aan.

Re: Taxus bes en honing.

Geplaatst: vr 05 sep 2014, 21:52
door Hans van der Post.
ndj schreef:[.............]
Ongekookte vlier is heel goed, als je van onderen een beetje verstopt bent. Je schijt als een reiger, na wat bessen. Gekookt met suiker of honing, krijg je heerlijke jam of gelei.
Taxus durf ik niet aan.
Ik ben zeer ziek geworden van ongekookte vlierbeswijn!
Een buurman had wijn gemaakt nu van onderen en van boven was ik geheel ONSTOPT.
Voor geen vlierbessen meer.
En wat de taxus betreft je zult wel heel voorzichtig te werk moeten gaan wil je niet een pit kneuzen.
Ik ben geen koordanser de afgrond is ver!! :think:

Re: Taxus bes en honing.

Geplaatst: ma 08 sep 2014, 17:34
door m.kolsters.
Hans maar toch het is heel lekker.
En als je mede wil maken moet je toch heel netjes werken en ook met likeur.
Heb nu groenen walnoten likeur gemaakt, mooi groen van kleur is weer wachten.