Mede maken.

Recepten uit verschillende landen
die gebruik maken van honing.

Moderator: Wim Joosten

joselito
Berichten: 2053
Lid geworden op: ma 06 jul 2009, 22:06
Imker sinds: 1979
Aantal volken: 20
Bijenras(sen): carnica
Locatie: Helchteren, België
Contacteer:

Re: Mede maken.

Berichtdoor joselito » do 12 jan 2017, 20:18

gerard.b.w.vos schreef:Als het waterslot droog komt te staan kan je het ook gelijk weggooien. :o

Weggooien niet, maar dan heb je wel wijnazijn voor vele jaren :)

Gebruikersavatar
m.kolsters.
Berichten: 1761
Lid geworden op: di 11 sep 2007, 14:34
Imker sinds: 1994
Aantal volken: 25
Bijenras(sen): carnica
Locatie: Middelbeers Nederland
Contacteer:

Re: Mede maken.

Berichtdoor m.kolsters. » di 17 jan 2017, 16:01

En als het azijn is zo als ze zeggen gewoon een paar potten honing er bij, heb je weer mede.
Wat het waterslot betreft is dat geheel juist hou het vol en dicht met een watje of afsluiter.
De fles is half vol en dat geeft niet zo veel heb er wel tien die niet vol zijn. ( te veel geproefd.) proef met je mate.
Tinus Kolsters

Gebruikersavatar
Cor Van Pelt
Berichten: 220
Lid geworden op: vr 24 mar 2006, 16:29
Imker sinds: 1970
Aantal volken: 5
Bijenras(sen): Buckfast en bastaard
Locatie: Lethbridge,Alberta,Canada
Contacteer:

Re: Mede maken.

Berichtdoor Cor Van Pelt » do 19 jan 2017, 04:59

Ik heb nog wat honing in potten van 3 jaar terug. Nu lees ik over mede maken. Maar ik lees ook dat dat wel een lange tijd vraagt om een goed produkt te krijgen.

Wie van jullie hebben op de kortste tijd mede gemaakt? Als het een paar jaar duurt zie ik er vanaf!!

Groeten uit Alberta.
Cor.

Gebruikersavatar
m.kolsters.
Berichten: 1761
Lid geworden op: di 11 sep 2007, 14:34
Imker sinds: 1994
Aantal volken: 25
Bijenras(sen): carnica
Locatie: Middelbeers Nederland
Contacteer:

Re: Mede maken.

Berichtdoor m.kolsters. » do 19 jan 2017, 13:37

Cor de kortste tijd is 3 maanden, maak de honing warm 75 gr. met water verdund zoet is 2 honing een water droog is 2 water een honing
maar wel bedenke dat zoet hoger gist en langer goed blijft. Als dit is afgekoeld 20 gr. dan gist korrel gist en voedingen zout er bij en\ als het water slot aan twee kante even hoog is kan je in de fles gaan doen.
Tinus Kolsters

BBBeez
Berichten: 95
Lid geworden op: di 27 feb 2007, 18:26
Imker sinds: 2007
Aantal volken: 15
Bijenras(sen): Carnica (beebreed)
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Mede maken.

Berichtdoor BBBeez » do 19 jan 2017, 14:47

Je kan ook een BOMM maken: Bray's one month mead. Zie: http://gotmead.com/blog/recipe/brays-on ... -the-bomm/

Die is na een maand al lekker! Het geheim is een getrapte toevoeging van gistvoeding (1x bij de start van de fermentatie, 1x na 24 uur en 1x na 72 uur) en het gebruik van de Wyeast 1388 biergist. Dat is ook wel bekend als de Duvel gist. Ik heb zelf ook goede ervaring met de BOMM.

Het getrapt toevoegen van gistvoeding heeft sowieso de kwaliteit van mijn mede's verbeterd.


Terug naar “Het gebruik van honing - recepten.”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast