Winterkost met een vleugje voorjaar

Recepten uit verschillende landen
die gebruik maken van honing.
Gebruikersavatar
Teake de Jong
Berichten: 290
Lid geworden op: do 12 jun 2014, 04:06
Imker sinds: 2014
Aantal volken: 8
Bijenras(sen): Buckfast F1 en bastaard
Locatie: Zwolle
Contacteer:

Winterkost met een vleugje voorjaar

Berichtdoor Teake de Jong » di 01 mar 2016, 23:59

Spruitjes scoren altijd hoog op de lijst van gerechten waar veel mensen van gruwelen...

Maar toch kan deze groente echt heel smakelijk zijn, zeker met het volgende recept:

100 gr verse spruitjes
150 gr mager gerookte spekreepjes
2 volle eetlepels voorjaarshoning
3 eetlepels balsamico
100 gram cashewnoten

* Spruitjes schoonmaken, in ruim water 6 minuten laten koken en afgieten.
* Bak de magere spekreepjes even flink aan in een wok pan maar laat ze niet te hard worden.
* Voeg de spruitjes toe en roerbak deze ook even lekker
* Voeg de 2 eetlepels voorjaarshoning en de drie eetlepels balsamico toe en roerbak het geheel nog een minuutje op een lag vuurtje.
* Bestrooi de spruitjes vlak voor het opdienen met de cashewnoten, kunnen zowel gezouten als ongezouten noten zijn, waar de voorkeur naar uitgaat.

Natuurlijk kan het ook heide honing zijn met zijn uitgesproken smaak, maar dan klopt mijn omschrijving niet meer, het wordt dan.., een vleugje nazomer :be9:
Ben van na de oorlog en wil dat graag zo houden...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten