Bonbons van Heideraathoning

Recepten uit verschillende landen
die gebruik maken van honing.

Moderator: Wim Joosten

Gebruikersavatar
Teake de Jong
Berichten: 262
Lid geworden op: do 12 jun 2014, 04:06
Imker sinds: 2014
Aantal volken: 8
Bijenras(sen): Buckfast F1 en bastaard
Locatie: Zwolle
Contacteer:

Bonbons van Heideraathoning

Berichtdoor Teake de Jong » ma 12 sep 2016, 00:16

Afgelopen week had ik een foto in een ander topic geplaatst van drie gave en volledig verzegelde ramen met Heideraathoning.
Uit één van die ramen heb ik inmiddels de raathoning uitgesneden met het plan om daarvan "heideraathoning bonbons" te maken.
Als zoon van een banketbakker leek mij dat een mooie uitdaging en tevens een mooie lekkernij om bij de koffie te serveren op de verjaardag van mijn echtgenote en geloof me..., iedereen had er ook echt van genoten!

Daarom even een foto en een beschrijving hoe ik de bonbons heb vervaardigd:

Heidehoning bonbons.jpg


*Laat het raam met heideraathoning enkele dagen in de koelkast staan om lekker op te stijven
*Snijdt de raathoning los van het raam en snij blokjes van 20x15x10 mm (lxbxh) en zet de blokjes weer terug in de koelkast
*Verwarm au bain mari een reep pure chocolade tot ca 40 graden (ik had Tony Chocolonie fairtrade uit de Wereldwinkel)
*Pak de heideraathoning blokje voor blokje op met een (braad)vork en schep er met een lepeltje warme chocolade overheen
*Druk er een ongezouten amandel of wal-, hazel-, cashewnoot op en laat de overtollige chocolade er even afdruppen.
*Je kunt er ook eerst een noot opleggen en daarna de chocola er over gieten
*leg het geheel op een met zonnebloemolie ingesmeerd stukje bakfolie
*laat het chocola van de bonbonnetjes daarna in de koelkast weer opstijven
*Haal de bonbons een uur voor het serveren uit de koelkast om te voorkomen dat er een laagje condens op komt

Door het kauwen op de noot eet je automatisch ook de was op, zonder dat je daar erg in hebt (tenminste voorzover je dat erg zou vinden)

Teake
Ben van na de oorlog en wil dat graag zo houden...

peter-koi
Berichten: 438
Lid geworden op: ma 02 mar 2009, 20:19
Imker sinds: 2014
Aantal volken: 2
Bijenras(sen): Carnica
Locatie: Nieuw lekkerland.
Contacteer:

Re: Bonbons van Heideraathoning

Berichtdoor peter-koi » ma 12 sep 2016, 20:18

Dat lust ik ook wel.

Gebruikersavatar
Jelte Pieter Dijkstra
Berichten: 4150
Lid geworden op: ma 19 feb 2001, 01:00
Imker sinds: 1998
Bijenras(sen): baastaard (mijn lievelingsbij), ca, bu
Locatie: Belgie
Contacteer:

Re: Bonbons van Heideraathoning

Berichtdoor Jelte Pieter Dijkstra » ma 12 sep 2016, 21:06

Lekker!!
JP

joselito
Berichten: 2053
Lid geworden op: ma 06 jul 2009, 22:06
Imker sinds: 1979
Aantal volken: 20
Bijenras(sen): carnica
Locatie: Helchteren, België
Contacteer:

Re: Bonbons van Heideraathoning

Berichtdoor joselito » di 13 sep 2016, 08:26

Ziet er goed uit :)

Gebruikersavatar
Hans van der Post.
Berichten: 5639
Lid geworden op: di 21 nov 2000, 01:00
Imker sinds: 1962
Aantal volken: 14
Bijenras(sen): F1 carnica
Locatie: Oegstgeest
Contacteer:

Re: Bonbons van Heideraathoning

Berichtdoor Hans van der Post. » di 13 sep 2016, 09:15

Teake je hebt toch het idee wel veilig gesteld? :idea:
Man het water loopt mijn in de "bek".
!Hans.

ErikS
Berichten: 1858
Lid geworden op: wo 02 apr 2014, 22:52
Imker sinds: 2004
Aantal volken: 12
Bijenras(sen): Buckfast.
Locatie: Weert, Midden-Limburg.
Contacteer:

Re: Bonbons van Heideraathoning

Berichtdoor ErikS » di 13 sep 2016, 10:08



Terug naar “Het gebruik van honing - recepten.”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast