Recepten2

Recepten uit verschillende landen
die gebruik maken van honing.
Eindbeheerder
Eindbeheerder
Berichten: 28
Lid geworden op: di 14 nov 2000, 00:00
Locatie: Nederland
Contacteer:

Recepten2

Bericht door Eindbeheerder » zo 25 nov 2007, 14:59

Verzameld door: Dessy van der Waals, Afdeling Bunnik

Algemene Kooktips

• Vervang suiker in gebak door honing, door voor elke opgegeven 200 gram suiker in het recept 1½ dl honing te gebruiken. Gebruik iets minder vocht en bak het gebak of brood op een iets lagere temperatuur dan die welke op het recept is opgegeven.
• Een theelepeltje honing is niet alleen lekker in de sladressing, maar ook in de jus.
• Voeg bij het bakken van uien eens wat honing toe, de smaak is verassend.
• Honingglazuur
Lekker over bijvoorbeeld appeltaart.
Als de taart uit de oven komt, de appels bestrijken met heldere vloeibare honing.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Appeltjes met geitenkaas

Benodigd:
• geitenkaasjes
kies voor Crottin de Chavignol, want die zijn gemaakt om te grillen en lopen bij verhitting niet of nauwelijks uit)
• Granny Smith appels
• (tijm)honing
• boter

Beboter een ovenvaste schaal.
Schil en boor de appels, halveer ze en kwast ze rondom in met een mengsel van gelijke delen honing en boter.
Zet ze met de bolle kant naar onderen in de schaal (snij aan de onderkant een plakje af dan staan de stabieler).
Leg op elke appelhelft een horizontaal door midden gesneden Crottin en druppel op de kaas wat (tijm)honing.
Schaal afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten in de oven die tot 220º C is voor verwarmd om de appelhelften gaar te laten worden.
Daarna onder de grill de kaasjes mooi goudbruin laten kleuren.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Hazelnoot vlecht
Benodigd:
• 150 gram krenten
• 150 gram rozijnen
• 150 gram hazelnoten
• port (om krenten en rozijnen te wellen)
• 100 gram boter
• 150 gram honing
• 650 gram patentbloem
• 2 afgestreken eetlepels droge gist
• 2 dl melk
• 1 ei
• 1 theelepel kruidnagel (afgestreken)
• 1 theelepel kardemom
• 2 theelepels zout (afgestreken)

Laat krenten en rozijnen wellen in de port en hak de hazelnoten grof.
Roer de boter zacht en voeg daarbij: honing, zout, kruidnagel en kardemom.
Doe de bloem met de gist in een kom, schep er krenten en hazelnoten doorheen.
Voeg toe: melk, ei en dan het mengsel van boter/honing/kruiden. Goed doorkneden.
Laat afgedekt door een vochtige doek 1 uur op een warme plaats rijzen. Daarna nog eens goed doorkneden en vorm er een vlecht van.
Leg die op een beboterd bakblik en laat op de plaat, onder een vochtige doek en op een warme plaats, nog eens 40 à 50 minuten rijzen. Kwast melk over de bovenkant en schuif het blik dan in een tot 200ºC voor-verwarmde oven.
Zet een ovenvast schaaltje met water gedurende de eerste 10 minuten onderin de oven. Haal dit daarna weg en laat het brood nog 30 à 40 minuten bakken.

Lekker met boter en honing.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Kaas-courgette-cake

Benodigd:
• 300 gram tarwebloem
• 9 gram bakpoeder
• 5 eieren
• 1 dl olijfolie
• 2 eetlepels honing
• 1 theelepel zout
• 50 gram pompoenpitten
• 150 gram geraspte gruyère kaas
• 300 gram grof geraspte courgette
• 1 grof geraspte appel
• cakeblik 30 cm lang

Maak een dik beslag van tarwebloem, bakpoeder, olijfolie, honing, zout, pompoenpitten, gruyère kaas, courgette en appel.
Giet het beslag in een beboterde vorm en schuif het in een tot 200ºC voorverwarmde oven.
Breng na 3 kwartier de temperatuur terug naar 180ºC en laat nog een dik kwartier nagaren.
Opdienen met komkommer of tomatensla. Ook lekker met carpaccio of rauwe ham.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Honingvruchtensalade
Benodigd:
• 3 flinke appels
• 4 sinaasappels
• 3 bananen
• 4 eetlepels gemalen noten
• het sap van 1 citroen
• 4 eetlepels heidehoning

Alle vruchten in kleine blokjes snijden. Citroensap en honing mengen en over de vruchten gieten.
Roer de noten erdoor en laat dit op een koele en donkere plaats ongeveer een ½ uur<

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 22 gasten