Walnotenpasta met honing

Recepten uit verschillende landen
die gebruik maken van honing.

Moderator: Wim Joosten

Gebruikersavatar
Hans van der Post.
Berichten: 5665
Lid geworden op: di 21 nov 2000, 01:00
Imker sinds: 1962
Aantal volken: 14
Bijenras(sen): F1 carnica
Locatie: Oegstgeest
Contacteer:

Walnotenpasta met honing

Berichtdoor Hans van der Post. » do 25 sep 2008, 22:51

Was ik toch mijn eigen recept bijna vergeten.
Een paar jaar geleden op een markt in Frankrijk in een kraam met verschillende soorten honing.
Daar stonden ook potten honing met daarin halve walnoten

Kreeg een jaar later van familie een grote zak met walnoten.
Voor de verandering in een oude koffiemolen de gepelde noten gedaan. De fijn gemalen noten met vloeibare voorjaars honing overgoten.

Dit een maand laten staan. Doen!!
Het is nog lekkerder dan de halve noten in honing.

!Hans.

Gebruikersavatar
m.kolsters.
Berichten: 1761
Lid geworden op: di 11 sep 2007, 14:34
Imker sinds: 1994
Aantal volken: 25
Bijenras(sen): carnica
Locatie: Middelbeers Nederland
Contacteer:

Re: Walnotenpasta met honing

Berichtdoor m.kolsters. » zo 28 sep 2008, 20:58

Dag Hans.
Als ik het goed lees maak jij pasta noten honing,en dit goed fijn gemalen.
Hoeveel noten heb je gemalen Hans,voor een pot van 450 gr.
Wil het even gaan proberen.
Dank je.

Tinus Kolsters
't Bakhuis

Gebruikersavatar
Hans van der Post.
Berichten: 5665
Lid geworden op: di 21 nov 2000, 01:00
Imker sinds: 1962
Aantal volken: 14
Bijenras(sen): F1 carnica
Locatie: Oegstgeest
Contacteer:

Re: Walnotenpasta met honing

Berichtdoor Hans van der Post. » zo 28 sep 2008, 22:32

Verhouding van 70 % noten 30 % honing voor een pot van 450 gram inhoud.
Dus heel veel noten ik heb het nooit gewogen.
Vulde de pot 3/4 met gemalen noten en voegde daar honing bij en mengde dit in de pot.

!Hans.

Gebruikersavatar
m.kolsters.
Berichten: 1761
Lid geworden op: di 11 sep 2007, 14:34
Imker sinds: 1994
Aantal volken: 25
Bijenras(sen): carnica
Locatie: Middelbeers Nederland
Contacteer:

Re: Walnotenpasta met honing

Berichtdoor m.kolsters. » ma 06 okt 2008, 19:45

Dag Hans.
Als dat zo is gevuld,wat dan als de deksel komt bol te staan.
Ik denk dat de noten gaan gisten in de honing.
Maar de potten staan vol,en wacht rustig af.
Of heb je gedroogde noten.

Tinus Kolsters
't Bakhuis

Gebruikersavatar
Hans van der Post.
Berichten: 5665
Lid geworden op: di 21 nov 2000, 01:00
Imker sinds: 1962
Aantal volken: 14
Bijenras(sen): F1 carnica
Locatie: Oegstgeest
Contacteer:

Re: Walnotenpasta met honing

Berichtdoor Hans van der Post. » ma 06 okt 2008, 21:40

Tinus ik heb geen last van de honing die samen met de gemalen noten -bolle deksels geven.
Het zijn wel noten geweest die een paar maanden hebben gelegen voordat ze verwerkt zijn.

!Hans.

de vos roger
Berichten: 1028
Lid geworden op: wo 07 sep 2005, 13:08
Locatie: Belgie -Oost-Vlaanderen
Contacteer:

Re: Walnotenpasta met honing

Berichtdoor de vos roger » ma 06 okt 2008, 23:12

Hans echt lekker,wij probeerden dit ook uit.
Alleen......nogal wat werk om die noten te ontvellen.[:)]
groetjes

roger

frits dalm
Berichten: 75
Lid geworden op: di 12 dec 2000, 01:00
Locatie: Nederland

Re: Walnotenpasta met honing

Berichtdoor frits dalm » di 07 okt 2008, 23:43

Tinus,
Vorig jaar het recept van Hans uitgeprobeerd,
geen gisting gehad, wel lekker op brood.

Frits

imago
Berichten: 6
Lid geworden op: za 30 aug 2008, 09:23
Contacteer:

Re: Walnotenpasta met honing

Berichtdoor imago » wo 08 okt 2008, 12:19

de vos roger schreef:
Hans echt lekker,wij probeerden dit ook uit.
Alleen......nogal wat werk om die noten te ontvellen.[:)]
groetjes

roger
als je walnoten voldoende in de harde schaal laat drogen hoef je ze helemaal niet te ontvellen en is de bittere smaak die een verse walnoot heeft van de blauwzuur weg.hazelnoten kan je ontdoen van de harde bast en ze vervolgens in een oven van 170 graden rosteren als ze afgekoeld kun je ze door tegenelkaar te wrijven van hun schilletje ontdoen.gr aad

JANVANHAMONT
Berichten: 3
Lid geworden op: za 08 feb 2003, 20:26
Locatie: USA
Contacteer:

Re: Walnotenpasta met honing

Berichtdoor JANVANHAMONT » vr 28 nov 2008, 06:35

Hans,
Hoe fijn maal je deze walnoten? Ik zou het hier wel eens willen proberen met pecan noten. Zou ik hiervoor een elektrische koffiemolen kunnen gebruiken? Ook zou ik willen weten of je deze gemalen noten mengde in smeerhoning of vloeibare honing. Een pecannoot is lekkerder dan een walnoot. Dat hebben we ondervonden een jaar terug toen alle imkerkursisten (ongeveer een zestigtal)in Helchteren drie pecan noten mee naar huis mochten nemen om te planten. Naar het schijnt hebben ze er eerst eentje van geproefd en omdat zo lekker waren zijn de meesten noten in de maag verdwenen want we hebben geen enkel feedback gehad uitgenomen van een kursist die nadien klaagde dat zijn kinderen ze opgegeten hadden en vroeg of er nog drie beschikbaar waren. Pecannoten komen voornamelijk voor in Texas en de zuiderlijke staten. Israel heeft ook grote plantages van pecannoten. Ik heb vroeger eens in Israel honing gekocht met een mengeling van allerlei soorten noten. Ik nam een glas mee naar Texas om eens te laten zien en te proeven op onze bijenklub. Echter wegens vertraging in de luchthavens ben ik er dan maar zelf aan begonnen te proeven en voordat ik thuis was was alles op. Verdorie dat was lekker. De stukjes noten waren zo ongeveer 7 mm groot als ik mij goed herinner, en het was vloeibare honing.
Als ik nog eens in de buurt kom laat ik je er wel een zakje geworden op voorwaarde dat je mij je adres laat weten.
Janvanhamont

Gebruikersavatar
Hans van der Post.
Berichten: 5665
Lid geworden op: di 21 nov 2000, 01:00
Imker sinds: 1962
Aantal volken: 14
Bijenras(sen): F1 carnica
Locatie: Oegstgeest
Contacteer:

Re: Walnotenpasta met honing

Berichtdoor Hans van der Post. » vr 28 nov 2008, 11:33

dag Jan en andere meelezers.
De walnoten maal ik ongeveer 2 mm zo iets al pindakaas maar dat kun je bij jou niet kopen.[:)]
Ik heb net gelezen op widipedica dat de pecannoot ook goed te gebruiken bij zoete gerechten dus in honing zal dit zeker gaan.

Je kunt het beste vloeibare honing voor dit "recept" gebruiken.
Mijn idee is dat dan de smaakstoffen van de noot/honing beter met elkaar vermengen.
Bedenk me nu dat het beter is om goed gedroogde noten te gebruiken anders breng je te veel vocht in de substantie waardoor de kans van gisten vergroot

Mijn adres stuur ik rechtstreeks, hou wel van het experiment om de pecannoot hier te zaaien.
Met de weinige vorst hier in NL moet dit wel lukken.

!Hans.


Terug naar “Het gebruik van honing - recepten.”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast