Pagina 2 van 3

Re: Walnotenpasta met honing

Geplaatst: za 29 nov 2008, 16:20
door martin b
Hans mijn pecannootboompje is nu 4 jaar oud en ongeveer 130 hoog.
Hij staat nog wel in een pot zodat hij in de winter nog naar binnen kan. Als ze wat ouder zijn kunnen ze wel vorst verdragen en kan hij gewoon de grond in. Weet alleen nog niet precies waar want hij kan meer als 50 meter hoog worden.

martin

Re: Walnotenpasta met honing

Geplaatst: za 13 jun 2009, 22:02
door monique
Ik heb in de voorjaarshoning ook stukken/ halve walnoten gedaan.
Nog niet geproefd, maar zal vast lekker zijn.
Nu zit ik te denken op noten/honing pasta te maken.
Kan dit met hazelnoten? moeten ze dan gebrand zijn en dan malen, of kunnen ze ongebrand/ gemalen erin?
Nog meer lekkere recepten met noten?
Monique

Re: Walnotenpasta met honing

Geplaatst: zo 14 jun 2009, 16:32
door martin b
Bedank Monique voor het weer actieveeren van deze pagina, weet ik weer waarom ik de zak met walnoten bewaard had.
Kwam hem vorige week tegen, en wis niet meer waarom ik die daar verborgen had. Geheugen soms als zeef [:I].

Hans, ik heb mijn pecannoot boompje gekweek met noten uit de winken, gewoon gepoot en geluk gehad dat er een hoog kwam.

martin

Re: Walnotenpasta met honing

Geplaatst: vr 02 okt 2009, 19:05
door m.kolsters.
Dag honing noten imkers ,nu na een jaar de walnoten eens geproefd maar zijn nog heerlijk knapperig.
Ben nu weer noten aan het pellen en de bittere vlies aan het weg halen,dan de honing in en na een paar dagen is de honing weer dun als water.
Maar dat is geen probleem doen er dan maar wat meer honing op(1/3 noten 2/3 honing)of af vullen met honing.
De noten die niet naar mijn zin zijn trap ik stuk voor de vogels ,die genieten ook mee en dat kennen ze zo ze wachten tot je weer komt rapen.

Tinus Kolsters
't Bakhuis

Re: Walnotenpasta met honing

Geplaatst: vr 02 okt 2009, 21:36
door Hans van der Post.
Martin Schreef: Hans, ik heb mijn pecannoot boompje gekweek met noten uit de winkel, gewoon gepoot en geluk gehad dat er een hoog kwam.

Janvanhamon stuurde mij van uit zijn vakantieadres (België) oktober 2008 in de states zelf geraapte pecannoten.
Deze bij aankomst in lichtvochtig zand tot maart bewaard.
Deze netjes in bakken gezaaid en op het schuurdak gezet - er is daar meer licht dan in mijn tuin.

Waar ik niet op had gerekend is dat de vlaamsegaai in de nawinter noten eet.
Toen ik dit door had waren alle noten - op een na - opgegeten.

En die ene zaailing is ook nog ten prooi gevallen van een slak of een insect die de drie bladeren opat.
Opnieuw is de noot uitgelopen en heeft nu een lengte van 5 cm waar een viertal bladeren aanzitten.
Nu zal ik om mijn pecannoten boomgaard tot grote "inhoud" te krijgen van armoede een zak pecannoten in een winkel moeten bemachtigen. [;)]

Het experiment met de gemalen pecannoten niet erg goed gegaan. Zal de ze volgende keer grof "malen".
Mijn gepelde walnoten deed ik eerst in oude elektrische koffiemolen je kent die wel van 40 jaar geleden dit werd te fijn.
Nu rol ik de halve noten grof/fijn met een wijnfles - die ik eerst heb uitgedronken. [:o)]

!Hans.

Re: Walnotenpasta met honing

Geplaatst: za 03 okt 2009, 11:50
door m.kolsters.
Hans je moet rollen met gewicht er in ,dan worden ze fijner.(dan leeg maken)[:I]
Je kan ze in een keukenmachine doen die maakt het zo fijn als je dat wil in een paar seconden.
En drinken met (je) maten [:o)][:o)]

Tinus Kolsters
't Bakhuis

Re: Walnotenpasta met honing

Geplaatst: ma 09 nov 2009, 20:17
door estimo
Hallo,

wij kopen sinds een jaar of drie artisanale "Crème de Noix" van een oude molen in Sainte Nathalene.Niet zo ver van Sarlat.
Ik moet eerlijk bekennen dat het een godenpasta is waar ik nooit genoeg van kan krijgen.
De pasta bestaat uit 44% vermalen walnoten, suiker, honing en een beetje water. Om 100g pasta te maken heb je 44g noten nodig.
Overheerlijk, echt waar.
In de molen is ook allerlei andere notenpasta verkrijgbaar.

groeten TIM

Re: Walnotenpasta met honing

Geplaatst: zo 13 nov 2011, 16:42
door m.kolsters.
Na een paar jaar weer wat nieuws onder de zon.
De walnoten blijven mij volgen, heb dit jaar veel walnoten gepeld en in de honing voor in de yoghurt.
De rest heb ik gedroogd en ben ik nu aan het pellen,om olie van te laten persen.
Maar nu heb ik ook een fruitpers (porkert ) en ben ik zelf de noten aan het persen, nu heb ik olie en noten pulp.
De pulp doe ik zeven en heb ik poeder over dit meng ik met honing en dat is dan pasta en het grove ga ik een likeur van maken dan heb ik drie vliegen in een klap
Wees zuinig op walnoten.

Re:

Geplaatst: zo 13 nov 2011, 20:26
door semar
m.kolsters. schreef:Dag Hans.
Als dat zo is gevuld,wat dan als de deksel komt bol te staan.
Ik denk dat de noten gaan gisten in de honing.
Maar de potten staan vol,en wacht rustig af.
Of heb je gedroogde noten.

Tinus Kolsters
't Bakhuis
Tinus, ik denk niet dat het gaat gisten zolang de honing geen vocht aantrekt. gist heeft water nodig om te groeien en honing onttrekt dit er juist aan.
inlegen in siroop(honing) is een antieke manier van inmaken (oma´s met weckpotten vruchten in siroop).

Vriendelijke groet
Semar(Dominique)

Re: Walnotenpasta met honing

Geplaatst: ma 14 nov 2011, 11:06
door Oude Essink
ik denk niet dat het gaat gisten
Hoe hoog is het vochtgehalte van de noot?? Als door toevoeging van de noten het vochtgehalte van de honing boven de kritische grens komt, zal er dan niet alsnog gisting optreden?
hennie oes