Forum gebruik 2019

Wensen voor de toekomst van het imkerforum, vragen over hoe het werkt, en dingen die fout gaan.
Gebruikersavatar
oldtimer
Eindbeheerder
Berichten: 460
Lid geworden op: za 23 jul 2016, 23:02
Aantal volken: 36
Bijenras(sen): Buckfast en Carnica
Contacteer:

Forum gebruik 2019

Berichtdoor oldtimer » ma 12 aug 2019, 21:34

De afgelopen tijd komen er berichten op het forum, topics en berichten die daar in staan stroken niet bepaald met fatsoen en enig respect. Ook komt het veelvuldig voor dat we elkaar onnodig terecht wijzen.

Het plaatsen van berichten die afwijken van de topic titel en vervolgens elkaar bekritiseren die leiden tot ergernissen zullen niet meer blijven staan en worden verwijderd. Het kan niet zo zijn dat je lid wordt van bijenhouden.nl en hier even gaat vertellen hoe leden, ja ik kan het niet anders noemen, met veel kennis en ervaring iets moeten doen, en wat wel en wat niet kan. Elk zinnig mens zal begrijpen dat dit niet kan. Eens of niet eens, zo liggen de kaarten.

Ik wil eraan herinneren dat het bijenhouden.nl forum bestaat en in stand gehouden wordt om kennis te delen. Het delen van kennis is momenteel ver zoek. Het gaat niet aan of u gelijk heeft in uw stelling, of dat uw stelling en mening de juiste is, het is belangrijk kennis en ervaringen te delen.

Omdat er gelukkig nog steeds veel kennis, vooral van oudere Imkers aanwezig is, vraag ik u vriendelijk dit te waarderen en niet op alle slakken zout te leggen omdat u iets beter denkt te weten.
Uw ervaringen delen prima, maar met gepast fatsoen graag. Dan is er ook waardering voor het delen van uw ervaring.

Het moderator team doet wat ze kan om ieder lid met een probleem de helpende hand toe te steken. Ik zal niet toestaan dat leden, vooral nieuwkomers, afbreuk doen aan de kennis van onze ervaren leden.
Imkeren is een veelzijdig en zeer moeilijk vak, veel facetten in de Imkerij zijn voor velerlei uitleg vatbaar, mede daarvoor hebben wij gelukkig dit forum.

Laten we daarom blij zijn met het delen van kennis hier op het forum en ophouden met de kritiek die sommige leden op elkaar hebben.
Berichten, waarvan het team vindt dat deze niet door de beugel kunnen, of geen toegevoegde waarde aan het topic of forum hebben, nogmaals, deze zullen worden verwijderd. Hierover is geen discussie mogelijk.

Bedenk dat u op dit forum als in een volle huiskamer zit met mensen, allemaal met een eigen mening, het zou een mooie boel worden als die elkaar steeds zouden aanvliegen. Niemand hier heeft de wijsheid in pacht.

Ik hoop dat u begrijpt dat dit bericht en de maatregel bedoeld is om het forum, voor iedereen aangenaam te houden. Tijdens uw aanmelding bent u akkoord gegaan met fatsoenlijk forum gebruik.

Daar reken ik op.

Lex

PS
Op of aanmerkingen over dit bericht kunt u indien u daar behoefte aan heeft, per PB aan mij sturen. Ik zal u netjes antwoorden.
Alexander (Lex)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten