Bijen bijzonder in estafette

Babbelhoekje voor liefhebbers aan de stamtafel.
Franschman
Berichten: 1204
Lid geworden op: wo 27 apr 2011, 00:13
Contacteer:

Bijen bijzonder in estafette

Bericht door Franschman » vr 13 mar 2020, 15:44

Waarde Beelievers,
Het voortbestaan van bomen ,struiken, planten en bloemen lijkt gebonden te zijn aan een moordende race tegen de klok en andere onverwachte hindernissen.
Na bloei en bestuiving volgt vruchtvorming en in deze estafette spelen spelen wind, wateren en dieren :be8: een onmisbare transport rol.
Vruchten met hun zaden dienen te worden verspreid om een nieuwe generatie gewas te laten ontstaan.Water en wind blijken slechte transporteurs te zijn in vergelijking met dieren. :doh:

Dieren kunnen vruchten opeten en de zaden uitpoepen . Ook kunnen ze vruchten en zaden in hun pels meevoeren en zo vruchten en zaden verspreiden. Wind en water leggen zaden veelal op verkeerde plaatsen neer, :cry: waardoor een deel van het zaad vergaat. Bij transport door dieren via de lucht (vogels)en via de grond hebben zaden meer kans zich te ontplooien tot een nieuw gewas. Daarna:' l''histoire se repete' . :o

Welke foefjes vruchten in huis hebben om zich te laten verspreiden laat het boek "Vruchten,verraderlijk en verwonderlijk op verbluffende wijze met kleurenfoto's zien. :o
Eerder maakt ik op dit forum gewag van het boek Stuifmeel en het boek Zaden van dezelfde schrijvers Wolfgang Stuppy en Rob Kesseler.
Een must have voor de bestuivings imkers, een hebbeding voor de rechtgeaarde imker. Kopen dus ! :dance:

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten