Window dressing

Babbelhoekje voor liefhebbers aan de stamtafel.
Franschman
Berichten: 1138
Lid geworden op: wo 27 apr 2011, 00:13
Contacteer:

Window dressing

Bericht door Franschman » wo 17 jun 2020, 21:46

Met de Engelse term 'Window Dressing' geeft men aan dat men een mooi verhaal en/ of plaatje aan de sociaal gewenste mening weergeeft.
Daarbij spelen bijen tegenwoordig een belangrijke rol. Iedereen is er nu immers wel van overtuigd dat deze dieren nuttig en onmisbaar zijn.
Met dit gegeven spelen bedrijven en instellingen in op een natuursentiment en ook wel angstgevoelens want waar gaan wij heen in een bijen-loze wereld ? In dat kader het volgende. een bekende Duitse grootgrutter waarvan de naam begint met een A, biedt in het kader van "Lief zijn voor de bijen" een zakje aan gemaakt van gerecyclede theezakken uit India.

Baza Seeds B.v heeft gezorgd voor enkele zaden van de Oost Indische kers. Samen met wat potgrond vormt dit de basis voor "Bijenbloemen om zelf te kweken" :be8: :be3:
Een vrolijk lachende Indiase jongen op het kaartje moet de klant over de streep trekken om bij-vriendelijk te handelen. Handel is handel.!
Zijn de bijen hier werkelijk de 'lachende derde' ?? :think: of gaat het hier om Window Dressing van de Duitse Grootgrutter ?
Gaat U mee bijvriendelijk winkelen :lol:

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten