Wat me als beginner niet duidelijk is en ook niet in mijn cursus staat, is wanneer je nu best welk soort van voedsel geeft: vloeibaar of suikerdeeg?
Ik heb een broedaflegger bijgevoed met suikerdeeg en had de indruk dat dit goed ging. Nu het wat warmer is geworden,zie ik dat dat suikerdeeg begint te smelten en bijen vast geraken in de stroperige massa, er waren er al verschillende gestorven.
Had ik beter met suikerwater gevoed?
voedsel
Moderator:Hans van der Post.
-
- Berichten:1528
- Lid geworden op:di 01 jan 2002, 20:53
- Imker sinds:1997
- Aantal volken:15
- Bijenras(sen):Carnica, mellifera, bastaard
- Locatie:Soest
- Contacteer:
Re: voedsel
Niet perse. Aan beide soorten voeding zitten nadelen en voordelen.
Deeg: duur maar makkelijk, je legt een plak erop met een vrij klein gat bij warmte en dan komt het wel goed, als ze enigzins drinkwater hebben. Probeer een groot contactoppervlak/gat te voorkomen dan kleven ze niet vast of loopt het niet deeg uit.
Vloeibaar: goedkoop maar gedoe met voerbakken. Voordeel van dunnere vloeibare voeding met deze hitte is wel dat ze door indamping ervan ook iets kunnen koelen en over het algemeen bouwen bijen er ook snel mee.
L
Deeg: duur maar makkelijk, je legt een plak erop met een vrij klein gat bij warmte en dan komt het wel goed, als ze enigzins drinkwater hebben. Probeer een groot contactoppervlak/gat te voorkomen dan kleven ze niet vast of loopt het niet deeg uit.
Vloeibaar: goedkoop maar gedoe met voerbakken. Voordeel van dunnere vloeibare voeding met deze hitte is wel dat ze door indamping ervan ook iets kunnen koelen en over het algemeen bouwen bijen er ook snel mee.
L
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Ria van den Berg en 155 gasten