Ik lees in dit artikel http://www.bndestem.nl/regio/breda/4938839/Dodelijke-combinatie-treft-bijenvolken.ece dat Janus Meeuwissen het volgende doet:
"Ik zit al drie jaar met de varroamijt. Het speelt bij mij een sleutelrol. Ik gebruik geen oxaalzuur maar een rabarberblad dat ik op de kast leg. Als het een volledig uitgegroeid blad is, wordt het helemaal door de bijen opgegeten. In het blad zit van nature oxaalzuur. Het is veel goedkoper en veel vriendelijker!"
Weet iemand of hier onderzoek naar gedaan is? of heeft iemand hier ervaring mee? Of is het een fabeltje?
Jan-Willem
Rabarber?
Moderator: Hans van der Post.
-
- Berichten: 2128
- Lid geworden op: za 18 nov 2000, 00:00
- Locatie: Nederland
- Contacteer:
Re: Rabarber?
Vandaar die verstoppingen!!!! :DAls het een volledig uitgegroeid blad is, wordt het helemaal door de bijen opgegeten
Nee hoor, ze eten geen rabarberblad, maar knagen er stukjes af om het daarna buiten de kast af te voeren.
Net als mierenzuur is ook oxaalzuur een technisch vervaardigd product, dat wil zeggen dat het langs chemische (scheikundige ) weg tot stand is gekomen. Oxaalzuur in rabarberblad is een natuurlijk middel en veel milder en daardoor minder effectief.
!Piet
-
- Berichten: 346
- Lid geworden op: do 16 nov 2000, 00:00
- Locatie: Nederland
- Contacteer:
Re: Rabarber?
Waarom toch geexperimenteer op niets af?
Je verandert daardoor de concentratie van de werkzame stof en je weet niet eens in welke mate.
Gebruik toch de middelen die daarvoor uitgerekend zijn en die dus de juiste concentratie hebben. Nu werk je resistentie in de hand.
Ed Pieterse
Je verandert daardoor de concentratie van de werkzame stof en je weet niet eens in welke mate.
Gebruik toch de middelen die daarvoor uitgerekend zijn en die dus de juiste concentratie hebben. Nu werk je resistentie in de hand.
Ed Pieterse
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 65 gasten