Schiften
Geplaatst: wo 07 okt 2015, 23:38
Mensen,
Bij het afnemen van honingramen houd ik me aan de regel dat 2/3 van een raat moet zijn verzegeld.
Maar toch gaat het af en toe fout: van de zomer kwam de creme-honing onder de deksels door...
Het lijkt te komen omdat er verschillende soorten honing in de raten zit. Ik heb dat ook al eens gehad met heidehoning en zomerhoning door elkaar.
Wat gebeurd er (chemisch) precies als honing schift? Kennelijk komt er gas vrij waardoor de deksels van de potten kunnen knallen.
Blijft geschifte honing eetbaar?
Stopt het vanzelf of kan het worden gestopt daar bv. naverwarmen?
Groet, Thomas
Bij het afnemen van honingramen houd ik me aan de regel dat 2/3 van een raat moet zijn verzegeld.
Maar toch gaat het af en toe fout: van de zomer kwam de creme-honing onder de deksels door...
Het lijkt te komen omdat er verschillende soorten honing in de raten zit. Ik heb dat ook al eens gehad met heidehoning en zomerhoning door elkaar.
Wat gebeurd er (chemisch) precies als honing schift? Kennelijk komt er gas vrij waardoor de deksels van de potten kunnen knallen.
Blijft geschifte honing eetbaar?
Stopt het vanzelf of kan het worden gestopt daar bv. naverwarmen?
Groet, Thomas