Deze bacteriegroei is ongetwijfeld geholpen door de hoge temperatuur van de afgelopen week. Ik voer met suiker 1:1. Ik heb hier een klein sneufje honing aan toegevoegd zodat de bijen de geur zouden herkennen, maar dat heb ik -om geen ziektes mee te nemen- eerst ontsmet door een nagenoeg leeg honingpotje met kokend water na te spoelen en dat water te gebruiken bij het oplossen van de suiker.
De bijen drinken het suikerwater nog.
Enkele dingen waar ik aan dacht:
- Bacteriekolonies wegvegen met keukenrol voordat ik opnieuw voer.
- Voerbak vervangen en deze eerst schoonmaken voordat ik deze opnieuw gebruik (mijn andere voerbak zal echter ook de onvermijdelijke sporen van bacteriën bevatten).
- Als ik weer ga voeren 2 kg suiker oplossen in 1 l water. De osmotische waarde zal bacteriegroei waarschijnlijk tegen gaan, maar 1:1 suiker zou beter zijn voor raatontwikkeling
- Kleinere hoeveelheden voeren (nu 1 l + 1 kg suiker gevoerd)
- Ander voer, bijv. voederdeeg
- Mij hier niet druk om maken