Pagina 1 van 1

Cremehoning/roeren

Geplaatst: vr 07 jul 2017, 16:40
door PJThomas
Hallo,
Het cremehoning maken (roeren) duurde vorig jaar 11 dagen, de jaren daarvoor 5 a 6 dagen. Dit jaar wil het niet lukken. Ik ben nu 15 dagen 3x daags aan het roeren. Het wordt wel gelig en troebel, maar het stijft niet op. Mogelijk komt het door de late bloei vanwege de mei-kou dat er teveel fructose in de honing zit. Heeft iemand een idee of doorgaan met roeren nog zin heeft?
BVD & groet, Thomas

Re: Cremehoning/roeren

Geplaatst: vr 07 jul 2017, 18:39
door frankwillems
Hoi,

Heb je de honing geënt?

Re: Cremehoning/roeren

Geplaatst: vr 07 jul 2017, 21:14
door ronaldd
hoe warm staat de honing
ronald

Re: Cremehoning/roeren

Geplaatst: vr 07 jul 2017, 23:22
door tomer
Benieuwd naar de antwoorden, want ik vraag me hetzelfde af.
Ik heb 2x geslingerd: acacia en linde. Omdat de acacia vloeibaar is ingepot, wou ik de lindehoning graag iets vaster hebben, zodat die smeerbaar is.
Lukt dat zonder enten ook? Ik roer nu 1 week dagelijks en de honing is nog even vloeibaar.

Re: Cremehoning/roeren

Geplaatst: vr 07 jul 2017, 23:23
door PJThomas
Ik heb de honing niet geent, de honing is op kamertemperatuur.

Re: Cremehoning/roeren

Geplaatst: za 08 jul 2017, 11:01
door Primus
tomer schreef:Benieuwd naar de antwoorden, want ik vraag me hetzelfde af.
Ik heb 2x geslingerd: acacia en linde. Omdat de acacia vloeibaar is ingepot, wou ik de lindehoning graag iets vaster hebben, zodat die smeerbaar is.
Lukt dat zonder enten ook? Ik roer nu 1 week dagelijks en de honing is nog even vloeibaar.
Als ge de honing van acacia en Linde niet ent dan blijft die nog maanden vloeibaar. Het is maar wat je zelf wil.
De één wil honing die vloeibaar is de ander honing die smeerbaar is dus....

MVG CP

Re: Cremehoning/roeren

Geplaatst: za 08 jul 2017, 12:54
door ronaldd
Acacia blijft normaal vloeibaar, op kamertemperatuur zal het lang duren om vaste honing te krijgen, ideaal is een temperatuur onder de 15 graden
ronald

Re: Cremehoning/roeren

Geplaatst: za 08 jul 2017, 14:28
door tomer
En lindehoning? Blijft die ook vloeibaar, tenzij er geënt wordt?
Ik denk dat ik ze gewoon in potten ga doen...leuk werkje.

Re: Cremehoning/roeren

Geplaatst: zo 09 jul 2017, 10:05
door harry mouris
Ja. Lindehoning kristalliseert moeilijk.