Pagina 2 van 2

Re: vloeibare honing verkopen?

Geplaatst: wo 21 aug 2019, 12:26
door Fish
Op de etiketten van bijvoorbeeld het bijenhuis staat; "Honing kan kristalliseren. Verwarm het potje in water van max. 40 graden dan wordt ze weer vloeibaar."

Ik denk dat je de fout maakt dat je denkt dat gekristalliseerde honing niet meer goed/verkoopbaar is, maar dit is niet waar. Geef ze het bovenstaande advies mee (of zet het op je etiket), dan is er niets aan de hand.

Re: vloeibare honing verkopen?

Geplaatst: wo 21 aug 2019, 16:15
door oldtimer
Bewaren van honing hangt voor het grootste gedeelte af van het vochtpercentage.
Ik vertel er gewoon bij dat als de honing cristalliseert dat men dat aubain marie (ten hoogste 40C) weer vloeibaar kan maken. ( Niet in magnetron)

Ik vertel er altijd gewoon alles bij wat ik weet en wat mensen willen weten, ze mogen zelfs in mijn slingerruimte kijken, verberg niets.

Doe er niet krampachtig over, je verkoopt een eerlijk product voor naar verhouding het werk bijna niets.

Re: vloeibare honing verkopen?

Geplaatst: do 06 feb 2020, 13:31
door Teake de Jong
Een beetje late reactie...
Ik vertel mensen altijd dat ze best een beetje argwanend mogen zijn bij honing die niet kristalliseert!
En dat ze bij mij een eerlijk product kopen waar niet mee gerommeld is en dat mijn honing zeker weten een keer zal kristalliseren.
Mijn advies om kristalliseren tegen te gaan is..., lekker dòòr eten. :be9:
Teake