Pagina 1 van 1

honing in emmers

Geplaatst: zo 22 feb 2009, 15:01
door monique
Hallo mensen,
Ik heb van mijn "imkermaatje" een vat honing gekregen.
Wie kan mij een tip geven hoe ik de ( iets versuikerde)vaste honing uit een metalen honingvat met snijkraan kan krijgen???
Ik wil deze honing in potten gaan doen.
Zie er eigenlijk een beetje tegenop qua werk.
Monique

Re: honing in emmers

Geplaatst: ma 23 feb 2009, 13:44
door Jaap van Assenbergh
Hoi Monique,

De honing eerst even iets opwarmen. (max 35 C)
Zaak is wel dat de honing niet te heet wordt.
Ik deed het altijd in een convectorput van de verwarming maar in de goodsteen of een bad met warm water kan het ook. Zorg er dan wel voor dat je het deksel goed dicht hebt zodat er geen water (condens) bij kan komen.

Jaap

Re: honing in emmers

Geplaatst: ma 23 feb 2009, 15:24
door wilde
Honingvat afgesloten 2 dagen in de badkamer zetten. Bij mij is dat ongeveer 25 graden C.
Dan oproeren met een houten stok. Dat is vrij zwaar werk, maar je wordt beloond met een mooie crèmehoning, die gewoon via de snijkraan in potten kan worden gedaan. Het duurt wat langer dan bij normaal vloeibare honing.

Re: honing in emmers

Geplaatst: ma 23 feb 2009, 16:17
door maartenkleijne
Op een keukenplank 1 meter boven de verwarming werkt ook weet ik sinds vorige week: mijn heerlijk smeuige cremehoning is weer helemaal vloeibaar geworden.

gr,
maarten