Verkleving in Nicot invoer kooitje

Over bijenrassen en over alle aspecten van koninginnenteelt.
De Woldimker
Berichten: 64
Lid geworden op: di 08 mar 2011, 18:49
Aantal volken: 12
Bijenras(sen): Carnica
Locatie: Steenwijkerwold
Contacteer:

Verkleving in Nicot invoer kooitje

Berichtdoor De Woldimker » do 06 jun 2019, 20:25

Bij het invoeren of het versturen van moeren sneuvelen er elk jaar moeren
Dit omdat ze verkleefd raken in het Nicot invoer kooitje
Heeft iemand ook een goede tip of een wijze raad om dit tot een minimum te beperken
Denk zelf wel eens om het suikerdeeg droger te maken met poedersuiker , maar heeft dit ook invloed op het invoeren van de Moer ?

Eddy Geurtsen
Berichten: 764
Lid geworden op: zo 30 mei 2004, 22:51
Imker sinds: 1979
Aantal volken: 12
Bijenras(sen): Buckfast
Locatie: Hengelo Gld
Contacteer:

Re: Verkleving in Nicot invoer kooitje

Berichtdoor Eddy Geurtsen » do 06 jun 2019, 20:45

Ik maak mijn voederdeeg zelf. Poedersuiker (kristalsuiker gemalen in een oude elektrische koffiemolen) mengen met vloeibare honing, vervolgens goed kneden (poedersuiker toevoegen, al naar gelang de consistentie van het deeg).
Dus met gekocht voederdeeg zal het ook wel lukken om met poedersuiker de dikte van het deeg te regelen.

Lippe
Berichten: 398
Lid geworden op: ma 08 feb 2016, 14:51
Imker sinds: 2015
Aantal volken: 12
Bijenras(sen): Carnica P en F1
Locatie: Deventer

Re: Verkleving in Nicot invoer kooitje

Berichtdoor Lippe » do 06 jun 2019, 21:19

Ik heb het nog niet meegemaakt, maar ook nog geen tig keer gedaan.
Ik gebruik de gewone kant en klare deeg. Heb wel eens gelezen dat je moet zorgen dat het deeg tegen de kant zit waar de moer zit en geen ruimte moet laten tussen sluitklip en deeg. Anders loop je meer risico op verkleving als de moer in die lege ruimte gaat zitten.
Helemaal volstouwen van het voercompartiment doe ik nooit.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten