BeeFun bijenkast

Zoek je iets of heb je iets aan te bieden? In deze rubriek kun je dan terecht. Alleen bijengerelateerde artikelen zijn toegestaan. Commerciële advertenties zijn niet toegestaan. De rubriek is voor particuliere imkers bedoeld, die iets op te ruimen hebben. Deze rubriek wordt automatisch opgeschoond. Berichten worden na een maand automatisch verwijderd.
Plaats reactie
Mirjam59
Berichten: 3
Lid geworden op: vr 23 apr 2021, 13:49
Contacteer:

BeeFun bijenkast

Bericht door Mirjam59 » vr 30 apr 2021, 20:48

:be7: Als net startende imker overweeg ik de BeeFun polystyreen bijenkast aan te schaffen. Op dit forum vond ik slechts 1 opmerking over deze kast. Wie zou zijn/haar ervaringen hiermee met mij willen delen? Alvast bedankt.
Mirjam

hansqprs
Berichten: 9
Lid geworden op: vr 09 okt 2020, 10:01
Imker sinds: 2021
Aantal volken: 1
Bijenras(sen): Bastaard en toekomstig Carnica?
Locatie: Sint-Oedenrode
Contacteer:

Re: BeeFun bijenkast

Bericht door hansqprs » za 01 mei 2021, 23:55

Ik heb nu een maandje een BeeFun kast in bezit, er komt een volk in dat nu in een 6-ramertje zit, dus echt in gebruik is de kast nog niet.
Het zijn mooie kasten met onder andere als voordelen dat je met de ramen kunt "schuiven" en de bakken 90 graden kunt draaien, dus kiezen tussen warm- en koud-bouw is eenvoudig.
De randen zien er stevig uit, dus "beitelschade" lijkt wat minder een risico dan bij andere types kunststof kasten.
Ik ga geen afstandstrips gebruiken, die zitten er standaard ook niet in. Als je die er niet in zet zul je dus je afstandhouders, -spijkers of Hoffman raampjes moeten gebruiken.
Ik heb nu afstandsspijkertjes gebruikt, maar ik ga ook simplex hoffman raampjes proberen, omdat dat net als bij Amerikaanse kasten het "schuiven" eenvoudig maakt.
Ik heb zelf van triplex tussenbodems gezaagd, goedkoop en ik kan zelf bepalen waar ik gaten maak enzo. Dat is bij een Segeberger volgens mij lastiger omdat daarin tussen de bakken een opstaande rand zit.
Enige nadeel dat ik heb ondervonden is dat sommige simplex raampjes er net niet inpassen als ze aan de lange kant zijn. Dat heb ik opgelost door aan twee zijden 1 mm van de toplatjes af te halen.
Dit is volgens mij ook commentaar dat elders op het forum werd gegeven. Voor mij geen probleem en de winkel geeft aan desgevraagd passende simplex raampjes mee te leveren...
Absolute beginner...

Mirjam59
Berichten: 3
Lid geworden op: vr 23 apr 2021, 13:49
Contacteer:

Re: BeeFun bijenkast

Bericht door Mirjam59 » zo 02 mei 2021, 17:43

Dank voor je reaktie

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast