A.A. Staals schreef: ↑vr 15 jan 2021, 10:03
Jaap
Vertel daar eens wat meer over.
ad staals
Eigenlijk weet ik er niet zo veel van , ik zal vertellen hoe dat komt .
Toen in 2017 de sjoemelwas op zijn hoogtepunt was heb ik de gebr gevraagd of zij van mijn eigen was kunstraat wilden maken , en ik dat mee zou nemen naar de bijenmarkt en of ik die dan enkele dagen later op kon komen halen omdat wij enkele dagen in hun buurt zouden vertoeven om wat rond te fietsen , iets wat ik al vele jaren gedaan heb .
Drie dagen later om een bakje koffie en de kunstraat ophalen , maar mijn was bleek niet voldoende schoon voor hun machine om kunstraat te vervaardigen . Zij deden dat met stroo , ( ik weet niet welk stroo ) waar de gesmolten was doorheen ging . Ik begreep dat het vuil zich aan het stroo verbind . Het was te laat op de avond en mocht de volgende avond terugkomen om het naadje van de kous te zien , maar ik was daar op het laatst van mijn verblijf .
Zelf smelt ik mijn was twee keer in de stoomsmelter en reinig deze door deze in een RVS pan op te vangen , plaats deze op een plaat tempex van 4 cm en dek deze daar ook mee af . Na 12 uur afkoelen schraap ik het vuil er onder af , en herhaal dit een keer .
Ik gebruik gewoon leidingwater en voeg daar niets aan toe . Alles wat je toevoegt om beter te reinigen zal wat van je was verzepen .
Om je was niet te laten verkleuren moet je de was niet gezamenlijk koken met de resterende cocons ,dan moet je deze in ( een zak ) doen , en dusdanig verzwaren zodat deze het oppervlak met de gesmolten was niet raakt .
Ook Koolstofstaal is uit den boze , een geëmailleerde verwarmings ketel mag de emaille niet stuk ( versleten ) zijn , ook dan kan verkleuring optreden die je ook met toevoegen van al die reinigingsmiddelen niet meer weg krijgt .