Pagina 1 van 1

Kristallisatie of....??

Geplaatst: za 29 jun 2019, 08:44
door GerritenMonika
Hallo,

Ik bekeek gisteren honing wat ik eind mei heb geslingerd en het viel me op dat als ik het potje tegen het licht hou er een soort witachtige slierten in de honing zitten op een aantal plekken. Ze hebben een organische, bijna fractal achtige structuur. Honing ruikt goed, geen schuim of iets dergelijks.
Wat kan dit zijn? Lucht? Versuikering?
Het is vrij donkere honing.
Bvd
:think:

Re: Kristallisatie of....??

Geplaatst: za 29 jun 2019, 08:54
door GerritenMonika
Voorbeeldje

Re: Kristallisatie of....??

Geplaatst: za 29 jun 2019, 08:58
door GerritenMonika
Nog 2

Re: Kristallisatie of....??

Geplaatst: za 29 jun 2019, 08:59
door GerritenMonika
Lijkt me toch meer lucht, wellicht met wat kristallisatie.
:be1:

Re: Kristallisatie of....??

Geplaatst: za 29 jun 2019, 10:10
door Toxiq
Ik zou 1 potje au-bain marie verwarmen naar 40 graden, op die temperatuur smelt je versuikerde honing zonder alle goede eigenschappen te verliezen
Als het dan weer weg is weet je genoeg (lijkt me)

Re: Kristallisatie of....??

Geplaatst: za 29 jun 2019, 11:24
door GerritenMonika
Goede tip, had ik zelf natuurlijk ook kunnen bedenken :shock:

Gedaan, honing is nu volledig helder dus zal kristallisatie moeten zijn.

:be1:

Re: Kristallisatie of....??

Geplaatst: za 29 jun 2019, 11:25
door Primus
Gewoon het begin van kristallisatie proces.

Re: Kristallisatie of....??

Geplaatst: za 29 jun 2019, 11:59
door GerritenMonika
Dat dacht ik ook, maar het zag er zo organisch uit op plekken, beetje zoals dit plaatje. Dat ik me afvroeg of het wel goed kwam.