Oproep aanmelden potentiële NBV-bestuurders (29-12-2017)

Tijdschriften, activiteiten, nieuw beleid, fusies, pr enz.
jjmvaningen
Berichten: 1040
Lid geworden op: zo 20 apr 2003, 17:26
Imker sinds: 1998
Aantal volken: 10
Bijenras(sen): bastaard
Locatie: Doetinchem, Achterhoek
Contacteer:

Oproep aanmelden potentiële NBV-bestuurders (29-12-2017)

Bericht door jjmvaningen » vr 29 dec 2017, 19:11

vandaag, 29 december 2017, ontvangen per mail:
------------------------------------------------------------------------------
(mailbericht) Beste leden,
Zoals jullie weten is het bestuur van de NBV op zoek naar een nieuwe voorzitter. En dat niet alleen; het bestuur is ook op zoek naar nieuwe collega-bestuurders. In de bijlage vinden jullie hiervoor een oproep namens de Vacaturecommissie.
Vriendelijke groet namens de Vacaturecommissie, Laura Tinholt, Bureausecretaris NBV
-------------------------------------------------------------------------------
(bijlage bij mailbericht) Wageningen : 29-12-2017
Van : Vacaturecommissie
Betreft : Oproep aanmelden van potentiele NBV bestuurders

Aan alle leden,
Het gaat goed met de NBV we kennen een gestage ledengroei en hebben nu ongeveer 7.700 leden. Inmiddels zijn de structuur en statuten van de vereniging aangepast en de belangstelling en activiteiten nemen voortdurend toe in alle regio’s. Daarnaast werkt het bestuur hard aan een betere betrokkenheid met de leden, een transparant beleid en korte lijnen.
Het NBV bestuur kampt echter met een forse onderbezetting en er zijn momenteel vier vacatures vacant t.w.: voorzitter, penningmeester en twee leden. U kunt zich wel voorstellen dat de werkdruk voor het bestuur op dit moment erg hoog is.
In ons streven naar vernieuwing, verdere groei en transparantie is recent de NBV Ledenraad ingesteld. Een van haar taken is het benoemen van bestuursleden. Deze worden door de ledenraad op voordracht van het bestuur benoemd De voorzitter wordt door de ledenraad in functie gekozen, de andere functies worden in het bestuur zelf onderverdeeld.
De vacaturecommissie doet daarom nogmaals een vriendelijke maar dringende beroep op u allen, om naar uw mening en inzicht, geschikte kandidaten aan te melden voor een mogelijke bestuursfunctie. Gelukkig hebben 2 kandidaten zich aangemeld maar wij willen ieder nogmaals de kans geven. Kent u iemand die iets met bijen heeft en daarnaast ook over enige bestuurlijke ervaring beschikt, geef ons dan haar of zijn naam door met adres, email en telefoonnummer. Wij nemen dan contact op met deze personen en zullen hun e.v.t. belangstelling toetsen. Natuurlijk mag je ook je zelf aanmelden als je denkt hiervoor geschikt te zijn, schroom niet om hiervan gebruik te maken.
Kandidaten waarvan blijkt dat ze belangstelling voor een bestuursfunctie hebben, krijgen een profiel beschrijving toegezonden. Hierin staat bijvoorbeeld hoeveel tijd het in beslag neemt, welke taken er uitgevoerd moeten worden, wanneer en hoeveel vergadert wordt en welke onkostenvergoeding van toepassing is, etc.
Het is noodzakelijk voor onze vereniging om een aantal mensen te bereiken die naast het houden van bijen ook hun bestuurlijke ervaring kunnen en willen inzetten voor de belangen van onze leden binnen het bestuur van de NBV.
Stuur s.v.p. uw aanbevelingen voor vrijdag 12 januari 2018 aan:
Laura Tinholt-Huibers Bureausecretaris NBV
T 0317 422 422 E laura@bijenhouders.nl
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast