Is het aan te bevelen om heidehoning die wat dikker is geworden in de warmtekamer te verwarmen, zodat de honing weer in potjes kan.
Of schaadt het de honing misschien?
Groeten,
Pim Lemmers
heidehoning
-
- Berichten: 2045
- Lid geworden op: zo 08 okt 2006, 18:10
- Locatie: Nederland
- Contacteer:
Re: heidehoning
Je zal wel moeten maar dan beneden de 40 graden celcius zodat de enzymen behouden blijven.
Ik doe dat in de broedstoof.
Dirk
dertiende
Ik doe dat in de broedstoof.
Dirk
dertiende
- maartenkleijne
- Moderator
- Berichten: 3584
- Lid geworden op: di 21 nov 2000, 00:00
- Imker sinds: 1974
- Aantal volken: 3
- Bijenras(sen): bastaard
- Locatie: hilversum
- Contacteer:
Re: heidehoning
Ikheb een paar emmers honing die wat hard geworden was kunnen potten door ze flink om te roeren.Wel een beetje spierpijn van het harde roeren.
Re: heidehoning
Ik hoorde onlangs iemand zeggen dat je heidehoning maximaal een half jaar kan bewaren.
Daarnaast kun je heidehoning invriezen. Is dat zo?
Pim Lemmers
Daarnaast kun je heidehoning invriezen. Is dat zo?
Pim Lemmers
-
- Berichten: 176
- Lid geworden op: do 08 aug 2002, 18:02
- Locatie: Netherlands
- Contacteer:
Re: heidehoning
Heidehoning en alle andere soorten honing zijn zolang houdbaar als het watergehalte van die honing dat toelaat. Daarover bestaan min of meer vastgestelde normen. Hoe hoger het watergehalte, hoe korter de houdbaarheidstermijn.piml schreef:
Ik hoorde onlangs iemand zeggen dat je heidehoning maximaal een half jaar kan bewaren. Daarnaast kun je heidehoning invriezen. Is dat zo? Pim Lemmers
Net als de meeste andere voedingsmidedelen kun je ook heidehoning en alle andere soorten honing invriezen. Wat dat betekent voor de houdbaarheid, is volgens mij nog niet onderzocht.
Lammert
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten