Verwant aan honingbijen zijn talloze insecten. Veel imkers hebben er een speciaal oog voor ontwikkeld. Ook niet verwante insecten hebben vaak hun interesse.
Een gokje mag ook[?] ik hou het op een kleine/grote vos gezien de kleur aan de anderkant van de vleugels. Er zijn in Europa niet veel dagvlinders waarvan de onderkant niet een klein beetje een af-spiegeling is van de bovenkant. Alleen als ik naar de vleugelrand kijk dan lijk het meer op een dagpauwoog, maar die is meestal zwarte aan de anderkant.
Ik hoop niet dat het de tienduizend euro vraag was[;)]
Dank voor jullie reactie; ik houd het maar even op de "Grote Vos"; ik had een foto van de binnenzijde; kan hem evenwel niet vinden; de vlinder zat op een bloem en dat is een van mijn 8000 bestanden. Zo zie je maar, goed rubriceren voorkomt gezoek.
Hennie, Ik heb vandaag een encyclopedie van insecten op de kop getikt , zou dit de vlinder aan de bovenkant kunnen zijn ? volgens mij zijn de randen bij jou ook gerafeld , en dan zou het de ;Gehakkelde aurelia "kunnen zijn .Hij is even groot als de kleine vos .
De rafeling van de gehakkelde is erg specifiek zoals op de afbeelding van Jaap. De foto van Hennie heeft dat niet. Als ik ff Google op afbeeldingen van de dagpauwoog kom ik deze en deze tegen, ik sluit me bij Erik aan.
Jaap,
Het is beslist een dagpauwoog (100% zeker). In de bovenvleugel zie je, weliswaar wat vaag, 3 lichte stipjes en in de ondervleugel, in de bandering, 1 lichte stip. Verder kloppen de randen en het "lijnenspel".
Bij de gehakkelke aurelia, die ook zeer graag klimop bevliegt, zie je aan de onderzijde een opvallende "witte c".
Groet,
Die zwarte kronkel in de vorm van een W (loopt meestal wat verder kronkelig door) en het lichte vlekje eronder zijn typsch voor de onderkant ondervleugel van de Dagpauwoog. Erik heeft dus helemaal gelijk.
Ik heb inmiddels "Grote vos" veranderd in "Dagpauwoog". Wat is het leuk, zoveel kennis van vlinders te hebben, dat je op kleine nuances kunt determineren.