Kweeperen

Deze rubriek is bestemd voor berichten, die niet in de andere rubrieken passen.
Plaats reactie
Piet Jager
Berichten: 2128
Lid geworden op: za 18 nov 2000, 00:00
Locatie: Nederland
Contacteer:

Kweeperen

Bericht door Piet Jager »

Afbeelding

Gisteren van deze grote joekels (5 op 1 kilo) heerlijke rode kweeperengelei, -compote en -honing gemaakt; ca 25 potjes. Vandaag beginnen we met kweeperenconfiture te maken.

!Piet
Gebruikersavatar
Jelte Pieter Dijkstra
Berichten: 5028
Lid geworden op: ma 19 feb 2001, 00:00
Imker sinds: 1998
Aantal volken: 0
Bijenras(sen): baastaard (mijn lievelingsbij), ca, bu
Locatie: Belgie
Contacteer:

Re: Kweeperen

Bericht door Jelte Pieter Dijkstra »

Rode?? Ooit heb ik doorzichtige of gele gegeten.

En verder kweeperenhoning?? SVP vertel.

jp
Piet Jager
Berichten: 2128
Lid geworden op: za 18 nov 2000, 00:00
Locatie: Nederland
Contacteer:

Re: Kweeperen

Bericht door Piet Jager »

Rode gelei van kweeperen krijg je na ca 3 uur koken.

Kweeperenhoning krijg je door de geschilde kweeperen te raspen op een fijne rasp. Het raspsel laat je 20 minuten koken. Er komt geen honing aan te pas, maar zo noemen ze dat. Deze kweegelei smaakt erg lekker en lijkt een beetje op honing (kleur en smaak). Daarenboven is ze ook zeer gezond en geneeskrachtig. Goed voor maag- en darmklachten (diaree)

!Piet
de vos roger
Berichten: 1783
Lid geworden op: wo 07 sep 2005, 13:08
Locatie: Belgie -Oost-Vlaanderen
Contacteer:

Re: Kweeperen

Bericht door de vos roger »

Hallo Piet,wij maken niet alleen kweeperengelei ,maar ook kweeperenlikeur.(van de schillen)
Recept : was de kweeperen en schil ze heel dik doe de schillen in een fles van 1 liter met wijde hals (fruitsapbokaal)voeg er 150gr witte candijsuiker aan toe en overgiet alles met opleggenever(40°).Laat alles 6 maand rusten ,filter alles en klaar is je heerlijke kweeperenlikeur. [;)]

roger
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ahrefs [Bot] en 3 gasten