Hallo,
ik heb honing (40-50kg) geslingerd en een week in een RVS vat staan (3x geroerd tussendoor). Er zit een deksel op, niet 100% luchtdicht. Normaal vul ik dan de potjes af. Nu komt dat wat slecht ivm drukte. Kan ik de honing gewoon een week of wat zo laten staan in dat vat of kan ik het beter in plastic emmers afvullen en dan de deksel er luchtdicht op doen.
Honing opslaan
Moderator: Hans van der Post.
- Hans van der Post.
- Moderator
- Berichten: 8309
- Lid geworden op: di 21 nov 2000, 00:00
- Imker sinds: 1962
- Aantal volken: 4
- Bijenras(sen): F1 carnica VSH
- Locatie: Oegstgeest
- Contacteer:
Re: Honing opslaan
Je kunt een vel plastiek over de emmer spannen en dan min of meer luchtdicht met ducktape afdichten dit kun je wel een halfjaar laten staan.
Zelf ook 'n keer bij de hand gehad.
Zelf ook 'n keer bij de hand gehad.
!Hans.
- FrancA
- Berichten: 1347
- Lid geworden op: di 11 jun 2013, 15:15
- Imker sinds: 2013
- Aantal volken: 3
- Bijenras(sen): Bastaard
- Locatie: Apeldoorn
- Contacteer:
Re: Honing opslaan
Invriezen werkt ook goed.
-
- Berichten: 78
- Lid geworden op: wo 17 jun 2015, 00:19
- Imker sinds: 2012
- Aantal volken: 8
- Bijenras(sen): Buckfast
- Contacteer:
Re: Honing opslaan
Gewoon geslingerd honing in de vriezer doen?
In een emmertje met deksel of zo'n invriesbakje. Hoe gaat dat met kristalliseren? Gaat er dan geen kwaliteit verloren?
In een emmertje met deksel of zo'n invriesbakje. Hoe gaat dat met kristalliseren? Gaat er dan geen kwaliteit verloren?
- FrancA
- Berichten: 1347
- Lid geworden op: di 11 jun 2013, 15:15
- Imker sinds: 2013
- Aantal volken: 3
- Bijenras(sen): Bastaard
- Locatie: Apeldoorn
- Contacteer:
Re: Honing opslaan
De beste bewaarmethode lijkt geseald zuurstofarm, koel en donker bewaren als raathoning.
Honing voor langere bewaren levert altijd smaak- en kwaliteitsverlies op.
Met het invriezen van honing verlies je relatief weinig aan kwaliteit en smaak.
De honing kan na het invriezen wel sneller kristaliseren en zou na het ontdooien dan ook het beste niet te lang moeten blijven liggen.
Honing voor langere bewaren levert altijd smaak- en kwaliteitsverlies op.
Met het invriezen van honing verlies je relatief weinig aan kwaliteit en smaak.
De honing kan na het invriezen wel sneller kristaliseren en zou na het ontdooien dan ook het beste niet te lang moeten blijven liggen.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten