Ik ga er van uit dat U allemaal regelmatig honing eet. Wij, als imkers weten dat het eten van nieuwe warme raat, gevuld met honing, toch een bijzondere kick geeft ja, een intiem geheim is dat alleen echte, ingewijde imkers kennen!

Het is een ervaring die elke imker novice zou moeten ervaren

De ultieme klapper is het natuurlijk als de zelf geslingerde honing ter tafel komt. Dat kan met enig ritueel gepaard gaan


Een schone pot met fraai etiket is een begin ! Diverse Engelse gerenommeerde chique porseleinbakkers zoals Wegdgewood hebben zich ook laten verleiden een honingpot te creëren. Sommige imkers hebben een hele verzameling aangelegd, waarmee een klein museumpje zou kunnen worden ingericht.

Imkeren is dus één, maar de presentatie van het product is twee.
Hier ziet U een voorbeeld van een antieke, traditionele Franse honingpot in de vorm van een bijenkorf met die typische Franse 'hoed ",' de chapeau' dus, ter bescherming van de strokorf. ( In Nederland gebruikte Heide imkers vroeger wel een 'Smacht', een strooien beschermhokje voor meerdere korven. )
Ik scoorde deze pot op een "Foire a la Brocante', een Franse rommelmarkt.

Ohhh... wat leuk klinkt het dan.

Oude Franse strokorven kennen veelal een houten onderbouw en daarvan zal ik U een volgende keer een paar van laten zien.
Leuk misschien voor het nieuw te verschijnen Korfboek van "onze Bart"

Als U een leuke honingpot heeft, laat mij en de anderen dan daarvan eens genieten .Laat maar zien. Altijd leuk. Doen !
