Forumregels, AVG en Privacy beleid

Dit is de plaats waar je jezelf kunt voorstellen. Ook als je al lang lid bent, is het misschien leuk om hier even te laten weten wie je bent. Deze rubriek is niet om vragen te stellen, of discussies over wat u van plan bent, daar heeft u een heel forum voor.
Gesloten
Gebruikersavatar
oldtimer
Berichten: 773
Lid geworden op: za 23 jul 2016, 23:02
Aantal volken: 40
Contacteer:

Forumregels, AVG en Privacy beleid

Bericht door oldtimer » di 07 jan 2020, 23:28

Anno 2020 en mede vanwege de AVG volgt hier een hoognodige update van de forumregels!
Met ingang van heden zijn, mede door de overdracht aan het huidige eindbeheer, de in het jaar 2000 opgemaakte forum redactie statuten komen te vervallen.

Forumregels en AVG beleid.

Bijenhouden.nl is thans zelfstandig opererend met het eindbeheer als verantwoordelijke.

www.Bijenhouden.nl forum kent 21 sub forums om over alle aspecten van het bijenhouden van gedachten te wisselen en elkaar met raad en daad terzijde te staan.

Om het forum lees- en leefbaar te houden, zijn er een aantal forumregels opgesteld:

Door gebruik te(blijven) maken van ons forum accepteert u deze regels en belooft u deze na te leven.
Als u deze regels niet wenst te accepteren dan kunt u zich laten uitschrijven d.m.v. berichtje naar de beheerder.
We hebben het recht om de voorwaarden op ieder moment te wijzigen en zullen ons best doen om je hiervan tijdig op de hoogte te brengen, het is echter aan te raden om zelf de voorwaarden regelmatig te controleren op wijzigingen. Ga je niet akkoord met deze wijzigingen, maak dan niet langer gebruik van “Bijenhouden.nl”.

De forum taal is Nederlands!

Voorstellen:

U kunt uzelf op ons forum voorstellen, dit is niet verplicht maar wordt zeer gewaardeerd. Zo krijgen wij een kleine indruk van wie u bent en wat bijvoorbeeld uw andere hobbys zijn. Als u een korte impressie geeft zijn wij al helemaal tevreden. Zorg ook dat je profiel in orde is.
Roepnaam en woonplaats/provincie worden erg op prijs gesteld en is ook makkelijk voor eventuele hulp. Plaats geen adres o.i.d. maar een regio of plaatsnaam.

Algemene regels voor het forum:

Alle door gebruikers geplaatste topics/antwoorden zijn voor eigen verantwoordelijkheid van de schrijver ervan.
De beheerders, moderatoren of webmaster (hierna te noemen "Het Team") zijn niet verantwoordelijk voor door anderen geplaatste berichten en ook kunnen zij niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud (teksten en afbeeldingen) van berichten van gebruikers. (behalve bij de berichten die door deze personen zelf geplaatst zijn)
Ook is het forum niet verantwoordelijk voor evt. schade e.d. die ontstaat tijdens of na het opvolgen van raad, gegeven door forumleden.

Er mogen geen kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, bedreigende, seksueel-georiënteerde berichten geplaatst worden.
Het team van dit forum zal proberen ongewenst materiaal zo snel mogelijk van de site te verwijderen.
Het team van de site heeft tevens het recht alle berichten te verwijderen, te bewerken, of te verplaatsen en hebben het recht topics te sluiten op het moment dat zij dit passend vinden en dit zonder overleg met betrokkene.
Door in te stemmen met de voorwaarden erken je dat alle berichten op dit forum de meningen en gezichtspunten van de gebruikerszijn.
Het team heeft hierdoor ook het recht om gebruikers het recht te ontzeggen om nog verder van het forum gebruik te maken.
Intimidaties en/of bedreigingen naar team leden en/of forumgebruikers via het forum, PM en/of e-mail zullen niet worden getolereerd.

Het plaatsen van e-mailadressen, tel. nummers en dergelijke is niet toegestaan, het forum is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor evt. toch geplaatste omschreven gegevens en misbruik daarvan. Wel zal het team gegevens die niet op het forum thuis horen zo snel mogelijk verwijderen.

Voor het plaatsen van een topic:

1.1 Zoek eerst zelf in het forum:
Via deze uitstekende index van onderwerpen of via het zoekscherm venstertje.
Veel problemen zijn al behandeld.

1.2. Plaats als dit mogelijk is één probleem/vraag per topic.
Dit komt de behandeling en te geven oplossingen erg ten goede.

1.3. Schrijf DUIDELIJK Nederlands.
Hoe duidelijker een probleem omschreven wordt, hoe makkelijker het is om een oplossing te geven.

1.4. Zorg voor een duidelijke titel die iets zegt over de inhoud.
Dus niet: "Wie o wie helpt mij?", maar b.v. " hoe een koningin te vervangen in juli” Dit komt later de zoekfunctie ten goede.

1.5. Houd het netjes, dus ga niet vloeken of schelden, of ergerlijk drammen.

1.6. Plaats niet onnodig veel afbeeldingen die niet ter zake doen.
Wij hebben geen onbeperkte opslag. Het plaatsen van links naar allerlei sites, in plaats van het plaatsen van foto's is verboden. Links zijn op den duur vaak ''dode" 'links!
Veelvuldig gebruik van afbeeldingen is prima zolang het een bijdrage levert aan het onderwerp.

1.7 Op ons forum kun je geen domme vragen stellen. Het imkeren is een continu leerproces waarbij vele mogelijkheden ook oplossingen bieden. Iets niet weten is geen schande, maar stel je vraag duidelijk.
1.8 Als je een topic plaatst, vertel wat je al geprobeerd hebt. Geef een duidelijke beschrijving van alle symptomen of problemen, beter iets te veel informatie dan te weinig. Een oplossing van problemen op afstand is al moeilijk, gebrek aan informatie maakt het alleen maar lastiger.
1.9 Geplaatste topics en/of berichten worden niet meer ongedaan gemaakt. Topics en de berichten daarin vormen samen een informatie stroom waar dit forum al vele jaren aan werkt. Als één of meer berichten geheel uit een topic worden verwijderd klopt die informatie niet meer. Daarom kunnen wij nooit berichten in zijn geheel uit een topic verwijderen.

Wil je reageren op een topic:

2.0. Respecteer elkaars mening en kennisniveau.

2.1. Respecteer hoe de ander imkert.
Er zijn veel verschillende manieren om van het bijenhouden een leuke hobby te maken.
Je hoeft het er niet met elkaar eens te zijn, maar er is geen reden om elkaar daarvoor aan te vallen, en/of jouw mening op te dringen. Laat een ieder in zijn waarde!

2.2. Goede bedoelingen komen niet altijd over op internet in geschreven tekst.
Wees niet te snel beledigd en wees ruimhartig als je verkeerd begrepen bent.
Gebruik emoticons om b.v. ironie aan te geven.

2.3. Neem geen onderwerp/topic over dat je niet zelf bent begonnen door over je eigen probleem te gaan praten, plaats in dit geval zelf een topic. Door in iemand anders zijn onderwerp/topic jouw probleem te bespreken creëer je verwarring, ieder geval is anders.

2.4. Gebruik geen HOOFDLETTERS en/of kleuren om een HEEL bericht / topictitel te typen.
Dat komt over als schreeuwen.

2.5. Wil je reageren op het laatste bericht?
Het reageren met een quote op het laatste bericht is niet toegestaan, quoten met een er direct bovenstaand bericht is als het praten met iemand en telkens de ander zijn laatste zin herhalen. Quoten is bedoeld om te refereren aan een stuk of hele tekst ergens in een topic. Ook hiervoor geldt, al is het maar een beetje, we hebben geen onbeperkte ruimte, dus gebruik om te reageren op een laatste bericht in een topic gewoon de Plaats Reactie-knop!!!

Voor het forum Te koop aangeboden of gevraagd gelden nog de volgende regels:

2.6 Maak de advertentie volledig, dat wil zeggen met goede beschrijving, graag één of meerdere eigen foto's en vermeld hoe geïnteresseerden contact kunnen opnemen. Locatie etc. Plaats geen mailadres of telefoonnummer. (i.v.m privacy wetgeving niet toegestaan)Wij zijn geen verlengde van advertentie sites zoals Marktplaats, dus link uw advertentie niet. Vermeld ook de richt- c.q. vraagprijs.

2.7 Prijsonderhandelingen vinden buiten het forumplaats, bijv. via PB, e-mail of telefoon.
Verkoop advertentie worden na een maand automatisch opgeschoond. Zijn de spullen niet verkocht plaatst u gewoon een nieuwe advertentie.

2.8 Commerciële handelaren dienen eerst contact op te nemen met het beheer alvorens een topic te openen. Communiceer indien nodig even met het team/beheer!

2.9 Daar waar forumregels niet in voorzien, beslist het team/beheer!

Praktische tips en het plaatsen van afbeelding(en):

3.0 In verband met het niet hebben van onbeperkte ruimte kunnen op het forum maximaal 10 afbeeldingen per topic worden toegevoegd.
3.1 Zorg dat de afbeelding niet enorm groot is.
Afbeelding(en) verkleinen kan heel makkelijk d.m.v. http://www.fotoverkleinen.nl.
Ook via Paint kun je dit doen.
Open je Afbeelding in Paint en klik achtereenvolgens op: "formaat wijzigen" en vul in de bovenste vakje, bijvoorbeeld 1000px in en klik op OK.
Daarna klik je op: Bestand > Bestand opslaan als... (sla de afbeelding op als .JPEG, .JPG of als .GIF.)
Daarna kun je de afbeelding via het forum uploaden.

3.2 Afbeeldingen moeten via het forum worden geüpload!
3.3 Het is niet toegestaan om afbeeldingen (via de IMG tags of als losse link) te linken naar externe sites. (dode links)
3.4 Ook het plaatsen van links zoals Tapatalk links is niet toegestaan! (werkt niet altijd en dan staat er niets)

Reclame maken?:

Reclame maken kan tegen kostprijs. Het forum wordt gehost en onderhouden, tegen deze kostprijs is het mogelijk reclame te maken. Neem contact op met het beheer via de mail of per contact pagina

Tot slot nog dit:

Het Bijenhouden Forum is een verzameling van vrienden en gelijkgestemden, laat ons dit voor ogen houden. Het team van bijenhouden.nl bestaat volledig uit vrijwilligers.
Wij hebben 1 doel, het belang van de Nederlandse imkerij in het algemeen.

Veel imker- en leesplezier namens het beheer en de moderatoren.

Team Bijenhouden.nl.

Ter info:

Uit wie bestaat het team?

Eindbeheer:
Alexander (Lex)

Beheerders/Admins:

Hans van der Post.
Maarten Kleijne

*) De consequenties bij het overtreden van de forumregels kunnen bestaan uit het ontnemen van bepaalde rechten of (in het uiterste geval) een ban van (on)bepaalde duur.
===================================================================================================
De oude forumregels hieronder zijn met de bovenstaande gewijzigd cq aangevuld.

Door het bezoeken van “bijenhouden” (hierna genoemd “wij”, “ons”, “onze”, “bijenhouden.nl”, “https://www.Bijenhouden.nl /phpBB”), ga je automatisch akkoord met de voorwaarden. Als je niet akkoord gaat met deze voorwaarden, bezoek of gebruik “Bijenhouden.nl” dan niet langer. We hebben het recht om de voorwaarden op ieder moment te wijzigen en zullen ons best doen om je hiervan tijdig op de hoogte te brengen, het is echter aan te raden om zelf de voorwaarden regelmatig te controleren op wijzigingen. Ga je niet akkoord met deze wijzigingen, maak dan niet langer gebruik van “Bijenhouden”. Blijf je gebruik maken van “Bijenhouden”, dan ga je automatisch akkoord met de wijzigingen en of toevoegingen.

Dit forum draait op phpBB. phpBB is een bulletinboardoplossing die is uitgebracht onder de “GNU General Public License v2” (hierna “GPL”) en kan gedownload worden via www.phpbb.com en via de Nederlandstalige website www.phpbb.nl. De phpBB-software maakt internet gebaseerde discussies mogelijk. phpBB Limited is niet verantwoordelijk voor wat wordt toegestaan of juist geweigerd als toelaatbare inhoud en/of gedrag. Meer informatie over phpBB kun je vinden op https://www.phpbb.com/ of de Nederlandstalige website www.phpbb.nl.

Je verklaart geen berichten te plaatsen die kwetsend, obsceen, vulgair, lasterlijk, haatdragend, dreigend, seksueel georiënteerd of enig ander materiaal bevat die de wetten van je eigen land, het land waar “Bijenhouden” is gehost of internationale wetgeving kunnen schenden. Het plaatsen van dergelijke berichten kan ertoe leiden dat je met onmiddellijke ingang en permanent wordt verbannen van dit forum. Tevens kan je provider worden ingelicht. De IP-adressen van alle berichten worden opgeslagen om deze voorwaarden te kunnen waarborgen. Je gaat er mee akkoord dat “Bijenhouden.nl” het recht heeft om ieder onderwerp te verwijderen, te wijzigen, te sluiten of te verplaatsen wanneer zij dit nodig achten. Als gebruiker ga je ermee akkoord, dat de informatie die je bij ons invoert wordt opgeslagen in een database. Hoewel deze informatie niet aan een derde partij zal worden verstrekt zónder je toestemming, kan “Bijenhouden.nl” nóch phpBB verantwoordelijk worden gehouden voor een hackpoging die ertoe kan leiden dat de gegevens vrijkomen.

Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming. Privacy en AVGbeleid:
Jouw privacy is voor Bijenhouden.nl van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat jouw gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes gebruiken.
Wij gebruiken jouw gegevens alleen voor communicatie tussen jou en ons. Deze gegevens zullen door Bijenhouden.nl nooit aan derden worden verstrekt.

De privacy regels van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging zijn door ons met instemming van de NBV overgenomen
https://www.bijenhouders.nl/privacyverklaring
Alexander (Lex)

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten