Ik heb een vraag over het roeren van honing.
Imkers die creme honing maken doen de honing roeren totdat het echt een creme is. Boterachtig zeg maar.
Ik vraag me af of je ook kunt roeren maar dan minder lang, zodat je zeg maar een soort half vloeibaar / half boterachtig krijgt.
Wordt dat gedaan?
Gr P
Honing roeren
- Hans van der Post.
- Moderator
- Berichten: 8309
- Lid geworden op: di 21 nov 2000, 00:00
- Imker sinds: 1962
- Aantal volken: 4
- Bijenras(sen): F1 carnica VSH
- Locatie: Oegstgeest
- Contacteer:
Re: Honing roeren
Gebruik een pot honing die al is gekrisalliseerd = enten van vloeibare honing.
Roer die honing door een emmer met geslingerde honing.
Roer elke dag! totdat moeizamer en dof van kleur = ondoorzichtig wordt.
Roer die honing door een emmer met geslingerde honing.
Roer elke dag! totdat moeizamer en dof van kleur = ondoorzichtig wordt.
!Hans.
-
- Berichten: 1123
- Lid geworden op: zo 20 apr 2003, 17:26
- Imker sinds: 1998
- Aantal volken: 8
- Bijenras(sen): bastaard
- Locatie: Doetinchem, Achterhoek
- Contacteer:
Re: Honing roeren
aanvulling op Hans: het is wel verstandig om de eerder gekristalliseerde honing zeer fijn te malen vóórdat je deze toevoegd aan de vloeibare honing. dat zogt ervoor dat er geen enkele harde, grote kristallen verde ontstaan en je wel een gelijkmatige -honing krijgt.(met een roerstaaf bijvoorbeeld).
als je eenmaal begint met toevoegen van gekristalliseerde, fijngemalen honing, start je een gelijkmatig cremingsproces tot alles creme is.
half creme, half vloeibaar is niet mogelijk
als je eenmaal begint met toevoegen van gekristalliseerde, fijngemalen honing, start je een gelijkmatig cremingsproces tot alles creme is.
half creme, half vloeibaar is niet mogelijk
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast