Wel en niet kristalliseren van dezelfde honing

Praktijk-onderwerpen.

Moderator: Hans van der Post.

Plaats reactie
Piet Jager
Berichten: 2128
Lid geworden op: za 18 nov 2000, 00:00
Locatie: Nederland
Contacteer:

Wel en niet kristalliseren van dezelfde honing

Bericht door Piet Jager »

Bij mij staan nog 2 potjes smeuïge, gekristalliseerde voorjaarshoning 2003. Ook de laatste reeds verkochte potjes lindehoning waren smeuïg gekristalliseerd. Boven op een koele slaapkamer op het noorden in een donkere kast met een vrijwel egale temperatuur stond nog een emmer (14 kg) lindehoning van begin juli 2003. Deze heb ik vanavond voor het eerst opengemaakt en wat bleek: prachtige, vloeibare, heerlijke lindehoning!

Mijn vraag is nu: 'Waarom gaat de lindehoning wel in de pot over tot kristallisatie en niet in een witte plastic emmer (14 kg) met groene deksel van Remia fritesaus?'
Æbe
Berichten: 297
Lid geworden op: za 25 okt 2003, 11:02
Locatie: Netherlands
Contacteer:

Re: Wel en niet kristalliseren van dezelfde honing

Bericht door Æbe »

koele ,donkere rust.
zelf bewaar ik de honing altijd in de diepvries
Æbe

Æ.
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 7 gasten