Re: geknoei met honing
Geplaatst: di 28 jun 2011, 22:42
De heer Oude Essink heeft gelijk als het gaat om de eigen verantwoordelijkheid van de imker en de rol van de keuringsdienst van Waren. Deze instellingen heb je in Frankrijk ook, maar een zelfreinigend vermogen van producenten zelf werkt bij de Franse consumenten beter en die consumenten zijn uiterst kritisch als het gaat om hygiƫne , presentatie en smaak. ( vandaar dat men het culinair geimiteerd ziet,en wat te denken van b.v Michelin sterren in Nederland !!))
Voorts kan zo'n' brancheorganisatie' de beter imkers een zetje in de rug geven die ook andere amateurs aanspoort kwaliteit te leveren.
In oude afgewassen jampotjes honing leveren is not done in Frankrijk. Ook hier wil men een net standaard verpakt product waarbinnen overigens genoeg keus en variatie is. Bekijk de potjes die Leygonie te Brive levert maar eens.
Kortom ik blijf pleiten voor presentatie waarbij het product meer exclusief wordt gepresenteerd en uit de schaduw komt van het 'volkstuintjesniveau'
Dat verdienen bijen, imkers en hun bijzondere product !
Enige 'Show' zoals de Fransen doen met hun 'chevaliers' laat het onderwerp ook bij het grote publiek eens aardig en met enige stijl naar voren komen.
Ook bij de imkerij geldt ; "Noblesse oblige"
Voorts kan zo'n' brancheorganisatie' de beter imkers een zetje in de rug geven die ook andere amateurs aanspoort kwaliteit te leveren.
In oude afgewassen jampotjes honing leveren is not done in Frankrijk. Ook hier wil men een net standaard verpakt product waarbinnen overigens genoeg keus en variatie is. Bekijk de potjes die Leygonie te Brive levert maar eens.
Kortom ik blijf pleiten voor presentatie waarbij het product meer exclusief wordt gepresenteerd en uit de schaduw komt van het 'volkstuintjesniveau'
Dat verdienen bijen, imkers en hun bijzondere product !

Enige 'Show' zoals de Fransen doen met hun 'chevaliers' laat het onderwerp ook bij het grote publiek eens aardig en met enige stijl naar voren komen.
Ook bij de imkerij geldt ; "Noblesse oblige"
