Pagina 2 van 2

Re: Suikerprijs

Geplaatst: di 24 aug 2004, 12:53
door Frans vanTongeren
Dag Piet,
Bee Fit HM is verrijkt met High Maltose Corn Syrop, die enzymatisch gewonnen wordt uit granen. (die tekst staat op de can).
De houdbaarheid is tot januari 2005.

Re: Suikerprijs

Geplaatst: di 24 aug 2004, 16:34
door Piet Jager
Bee Fit HM is verrijkt met High Maltose Corn Syrop, die enzymatisch gewonnen wordt uit granen.
Je mag dus aannemen dat er een paar procenten maltose in zit. Of wijst het woordje 'high' op een hoog percentage?
Na vruchten- en druivensuiker is maltose het belangrijkste bestanddeel van onze honing, ca 7 %
Maltose wordt inderdaad enzymatisch door het enzym amylase uit het zetmeel van granen verkregen.

En... de rest?

Glucose en fructose zijn invertsuikers (enkelvoudige suikers)
Saccharose is bietsuiker (samengestelde of dubbele suikers), komt over het algemeen weinig in honing voor (sommige soorten honing max. 5% tot 10%).

Wanneer mag een suikerstroop ook daadwerkelijk invertsuiker worden genoemd?
Toch niet wanneer het slechts is verrijkt met maltose?
Kun je het woord 'invertsuiker' ergens op de can vinden?

!Piet

Re: Suikerprijs

Geplaatst: di 24 aug 2004, 19:20
door Frans vanTongeren
Beste, grundliche, zuivere Piet..
Het woord invertsuiker zag ik niet.
(Je hebt de imkerencyclopedie er grondig op nageslagen, lees ik af aan je cijfermateriaal!)