Pagina 2 van 2

Re: Honing vragen

Geplaatst: ma 23 jan 2017, 20:51
door Hans van der Post.
Dirk goed antwoord :handgestures-thumbupleft:

Re: Honing vragen

Geplaatst: di 24 jan 2017, 13:47
door joselito
Een methode is om de honing niet in potten op te vullen, maar in de emmer te laten kristalliseren. Hierdoor moet je ook niet gaan schatten wanneer het juiste moment van het in potten doen is aangebroken. Je roert tot de kleur veranderd is en laat de honing dan met rust.
Later als je de honing nodig hebt wordt de emmer zachtjes verwarmd op een temperatuur van 40°. Na een aantal uren is de buitenste laag zacht geworden, terwijl de binnenste kern nog hard is. Nu wordt de de honing geroerd tot het geheel vloeibaar is geworden en daarna in potten opgevuld. Deze honing zal crèmig en smeerbaar blijven.
De emmers krijgen ijsbloemvorming (vind ik een mooier woord dan kaarsvet :) ). Als je de honing verwarmt zal dit naar boven komen en als schuim op de honing liggen. Dit schep je af voordat je gaat roeren. Als je de honing dan in potten doet blijft de honing zoals gezegd zacht en treedt er geen ijsbloemvorming meer op.