Pagina 2 van 2
Re: Echte honing?
Geplaatst: zo 25 nov 2018, 20:06
door Imker Huub
Uit nieuwsgierigheid: zijn er forumlezers die zelf een NVWA controle op honing hebben meegemaakt? Dus niet van horen-zeggen, niet de imker drie dorpen verder, maar aan den lijve ondervonden?
Re: Echte honing?
Geplaatst: zo 25 nov 2018, 22:25
door Jaap v.Popering
Ja ....zij maken zich bekend en kopen gewoon wat honing ......Geen bericht is goed bericht .
Re: Echte honing?
Geplaatst: ma 26 nov 2018, 10:19
door Fish
alfa vulgaris schreef:Ik meen dat de beste methode was om suikerwater van honing te onderscheiden was de verdraaiingstest van gepolariseerd licht.
Honing verdraait links en suikerwater rechts of net andersom dat kan ook.
Ik heb al eens zitten prakkeseren om hier een simpel testertje voor te maken met LCD schermpjes...
Ik heb het al kort aangehaald, maar omdat fructose (honing is grotendeels fructose of in ieder geval linksdraaiend) linksdraaiend is valt het op als je glucose (rechtsdraaiend, suikerwater) toevoegd. Maar als je dus fructose (in de vorm van Trim-o-bee) toevoegt, verandert er niets significants aan de draairichting. Dus suikerwater toevoegen zou je moeten kunnen onderscheiden, Trim-o-bee niet.
Re: Echte honing?
Geplaatst: ma 26 nov 2018, 19:10
door alfa vulgaris
Volgensmij slaan de bijen niet veel sucrose op.. Als je het mij vraagt wordt dat ook grotendeels geinverteerd door de bijen zelf maar ik kan ernaast zitten.
Re: Echte honing?
Geplaatst: ma 26 nov 2018, 19:39
door maartenkleijne
Sucrose is een complex molecuul gemaakt van een molecuul glucose en een molecuul fructose.
De bijen splitsen het doorgaans alvorens het op te slaan. Dacht ik.....