Koffie is een hele goede dracht plant hij boeit niet lang een kleine week soms 4 dagen,maar er wordt verschrikkelijk op gehaald.
Hier even wat er na dien tijd gebeurd.
Eerst wordt de bessen van de struiken geplukt en in zakken gedaan. Vervolgens worden de zakken geleegd in deze machine die met water gevuld is
de rijpe zwarte bessen drijven en daar door worden de nog ietewat groene (die zinken) gescheiden.
Daarna worden ze te droge gelegd in een soort gigantische plastic broeikas op gazen en vele malen gekeerd Eenmaal gedroogd dan zit natuurlijk het schilletje
er nog omheen. Dat wordt in deze machine er van af gehaald De schilletjes zijn zeer geschikt voor de roker

Nu komen de bonen in een soort voorraadbak waar men met het oog een controle kan uit voeren en kan zien of er teveel gele of lichtgekleurde bonen of niet goed op maat nog inzitten
De licht gekleurde bonen en niet goed op maat worden met ifrarode belichting er uit gefilterd en in zakken op geslagen en gaan weg voor de export
Let wel het gaat hier om organische koffie. Ook de peperdure Jakukoffie komt hier vandaan.
