suggestie: http://www.mdasplitter.com/sugarbricks.phpbee-tree schreef:Blijkbaar hebben de bovenstaande respondenten niet de ervaring
van de Italiaanse imker in de Po-streek, die enigszins klimatologisch
en landschappelijk te vergelijken is met de Peel en de andere veengebieden.
Ik ben slechts twee imkers in het forumtopic tegengekomen (Santu en Frans),
die ervaren hebben dat DROOG gevoerde suiker door de bijen
vloeibaar wordt gemaakt en opgeslagen.
De redenen dat ik tot nu toe droog voer, zijn:
De volken staan 75 meter bij huis vandaan. Het onverhard pad er naar toe
is hobbelig en glibberig en geaccidenteerd. En de Reuzenbalsemienen hangen er overheen.
En ik moet met 300 liter suikerstroop zeulen in n jerrycans en|of gieters.
En ik ben geen 25 meer. En ik hoef niet tot de schemering te wachten; de bijen gedragen
zich rustig tijdens en na het geven van de suiker; minder kans op roverij.
Geen geklieder met het vullen van die onhandige voerbakjes met deksels.
Misschien vind ik nog gelegenheid om klassiek te voeren. De paden ben ik veilig
begaanbaar aan het maken met houtsnippers van de Thuja"s van de buren,
en de neerzijgende balsemienen ben 'k aan het stutten, enz.
Er moet toch iemand bestaan, die verstand van "droog voeren"
en begrip voor "den oudere imker" heeft, en zijn|haar licht laat schijnen. Zjef
er is ook een zelfmaak instructie
