Re: Pollenrestaurant.
Geplaatst: do 02 mar 2017, 22:23
Ik schrok me om 7 uur vanmorgen rot, sorry, 'n hoedje. Dat was wel nodig. Hoezo ?
Met vrachten dikke vieze natte sneeuwvlokken op 'n dun behaarde kop
loop je gauw een verkoudheid op.
Het sneeuwen hield 'n uur aan.
Het bleef de hele dag rond 5 graden Celsius. Pas in de middag scheen een poos de zon
en werd het in een pollenbar 7 graden.
Op de bloeiende Elzenkatjes, die dit jaar groter zijn dan gewoonlijk, was geen bij
te bekennen; óók niet op de afgewaaide katjes, die niet meer door de sterke wind
hinderlijk bewogen konden worden,
en normaal - op de grond liggend - door de bijen benut worden zonder overlast.
Ook op de laatste Hazelaarkatjes aan de bomen was geen bij te bekennen.
Maar waar kon je ze vinden ? IN DE BAR. Weliswaar niet met z'n allen zoals gister
toen het nog 10 graden werd, dankzij meer zon en minder wind en zonder regenbuien.
Zj.
P.S. Ik heb inmiddels al wat meer gegevens over de samenstelling van het
aardappeleiwit.
Binnenkort geef ik in een tabel de percentages van de bestanddelen
naast die van AP 23 voederdeeg uit Canada en enkele foto's.
Nu moet ik aan 'n anekdote beginnen. Die komt in de loop van de avond of nacht
in de rubriek "Verhalen, anekdoten, gedichten" te staan.
Met vrachten dikke vieze natte sneeuwvlokken op 'n dun behaarde kop
loop je gauw een verkoudheid op.
Het sneeuwen hield 'n uur aan.
Het bleef de hele dag rond 5 graden Celsius. Pas in de middag scheen een poos de zon
en werd het in een pollenbar 7 graden.
Op de bloeiende Elzenkatjes, die dit jaar groter zijn dan gewoonlijk, was geen bij
te bekennen; óók niet op de afgewaaide katjes, die niet meer door de sterke wind
hinderlijk bewogen konden worden,
en normaal - op de grond liggend - door de bijen benut worden zonder overlast.
Ook op de laatste Hazelaarkatjes aan de bomen was geen bij te bekennen.
Maar waar kon je ze vinden ? IN DE BAR. Weliswaar niet met z'n allen zoals gister
toen het nog 10 graden werd, dankzij meer zon en minder wind en zonder regenbuien.
Zj.

P.S. Ik heb inmiddels al wat meer gegevens over de samenstelling van het
aardappeleiwit.
Binnenkort geef ik in een tabel de percentages van de bestanddelen
naast die van AP 23 voederdeeg uit Canada en enkele foto's.
Nu moet ik aan 'n anekdote beginnen. Die komt in de loop van de avond of nacht
in de rubriek "Verhalen, anekdoten, gedichten" te staan.