Pagina 1 van 1
Honing in gerechten
Geplaatst: vr 26 dec 2003, 23:14
door Huib Koel
Dezer dagen wordt er veel aandacht aan het eten besteed. Heeft imkerend Nederland ook nog honing verwerkt in het kerstdiner?
Geef eens een recept weg! Op bijenhouden.nl..
Ik hoorde in de supermarkt: we hebben nog bijenhoning nodig....
Re: Honing in gerechten
Geplaatst: za 27 dec 2003, 00:43
door Hans van der Post.
zoekt en gij zult vinden
Hans.
Hullenlanden
*
Netherlands
Berichten 1
Berichten - 24/03/2003 : 18:00:07
--------------------------------------------------------------------------------
De website van de Imkersvereniging Zuidlaren is uitgebreid met honingrecepten http://www.bijpraot.freeler.nl/Bijpraot ... epten.html
Er staan er al een meer dan 20 in. Zorg voor aanvullingen, want hoe meer honing er wordt gegeten, des te beter is het voor de imker.
Bij de inhoudspagina hebben we ook een zoekmachine geinstalleerd, zodat het nog gemakkelijker wordt om te vinden wat je zoekt.
De Imkersvereniging Zuidlaren viert op 31 mei a.s. haar 110 jarig bestaan. Collega imkers zijn dan van harte welkom in de Bijentuin te Zuidlaren.
Op de website staan de plannen die er zijn om een insectenlandschap in te richten van op z'n minst 100 ha.
Geef reacties en commentaar aan de webmaster en kijk zoveel mogelijk op http://www.bijpraot.freeler.nl
Groet,
Klaas Sluiman
Re: Honing in gerechten
Geplaatst: za 27 dec 2003, 13:49
door Wim Joosten
Gefruite darrenlarfjes heb ik nog niet eerder ergens op de menukaart zien staan.
http://www.bijpraot.freeler.nl/Bijpraot ... arven.html
Met vriendelijke groet,
Wim
Re: Honing in gerechten
Geplaatst: za 27 dec 2003, 16:21
door Oude Essink
Over het eten van bijenlarfjes zie ook mijn artikel: Vijanden van de honingbij.
http://www.bijenhouden.nl/forum/topic.a ... ,honingbij
daarin de volgende afbeelding over de bereiding:

met groet en eet smakelijk!
hennie oes

Re: Honing in gerechten
Geplaatst: za 27 dec 2003, 17:43
door maartenkleijne
Vroeger was het veel normaler om zoet te gebruiken in gerechten. Na de opkomst van bietsuiker in plaats van honing of rietsuiker is dat minder omdat witte bietsuiker snel een platte smaak geeft. Bruine rietsuiker of honing kan in eindeloos veel gerechten gebruikt worden, zoals:
-een pittige soep
-slasaus.
-heel veel oosterse gerechten.
-marinade, b.v. de beroemde lamsbout met honing en tijm.
-veel knoflook?, honing erbij om de scherpte eraf te halen maar de lekkerte te behouden.
-mierikswortel?, sambal?, idem.
Re: Honing in gerechten
Geplaatst: ma 19 jan 2004, 23:28
door Æbe
honing recept
zo uit de boekenkast op de internetplank
het laatse recept, no.40, uit:
honing-
kookboekje
uitgegeven op initiatief van de
vereeniging tot bevordering der bijenteelt in nederland
recepten door martine wittop koning (1929)
roomdrank
3/4 dL room,3/4 dL versch vruchtensap,(bv sinaasappel-, frambozen-, bessen-,aardbeien-, druivensap)
zooveel honing als in verband met het vruchtensap voor de smaak noodig is.
Klop door de room het gezeefde vruchtensap, voeg er de gewenschte hoeveelheid honing bij en klop alles nog eens goed door elkaar.
(dit mengsel vormt een tegelijk voedzamen en verfrisschenden drank o.a. voor verschillende zieken en herstellenden).
voor de eventuele komende griep dit lekkere volvette recept
groeten, Æbe
Æ.